СТЕВАН Ј. (34), који је синоћ, у Опову, из пиштоља ранио Стевана Ш. (31), ухапшен је због убиства у покушају и недозвољеног ношења оружја. Он ће бити приведен на саслушање у Више тужилаштво у Панчеву, а рањени Стеван Ш. је, након инцидента, превезен и збринут у панчевачкој болници. Он је, како сазнајемо, у стабилном стању и није животно угрожен.

Како "Новости" сазнају, до инцидента је дошло након што је Стеван Ш. дошао у кућу своје бивше супруге Клаудије, са којом се раставио пре више година и са којом има двоје малолетне деце, како би их, наводно, видео.


- Стеван дуго није долазио, нити се распитивао за децу - каже Душица Ј., једна од рођака породице. - Био је видно пијан, и чим је изашао из аутомобила, почео је да бије Клаудију, са којом је, наводно, хтео да поразговара и помири се. Онда је ухватио њиховог деветогодишњег сина Себастијана, вукао га за косу и на крају му ставио нож под грло, претећи бившој супрузи да ће урадити "оно најгоре".


То је, према речима рођаке и комшија, видео Стеван Ј., који живи у кући поред Клаудијине и иначе је њен стриц.


- Стеван Ј. је излетео из куће, у намери да поразговара са Клаудијиним бившим супругом и одбрани братаницу и њено дете. Како никакав разговор није уродио плодом, а Стеван Ш. је и даље држао нож детету под грлом, стриц је запуцао. Погодио је бившег зета, колико знамо, у стомак и задњицу. Стеван Ј. није намеравао да га убије нити повреди, али, догодило се... - каже једна комшиница.


УСПЕО ДА СТИГНЕ ДО УЛИЦЕ


ИАКО рањен, Стеван Ш. успео је некако да изађе из дворишта куће у којој живе његова бивша жена и деца, где се иначе догодио инцидент, и да дође до улице. Ту је пао. Убрзо су на лице места стигли полиција и Хитна помоћ. Рањени Стеван Ш. је превезен у панчевачку болницу, а Стеван Ј. је ухапшен због покушаја убиства и неовлашћеног поседовања ватреног оружја.