У стравичној саобраћајној несрећи, која се догодила ујутрос око 7.30 на Ибарској магистрали, у Прељини, погинуо је Никола Ђорђевић (28) из Бреснице код Чачка, док су две особе повређене. По речима др Биљане Кочовић, из Ургентне службе Опште болнице у Чачку, једна особа је са лакшим повредама упућена у ортопедску амбуланту ради даљег дијагностиковања, док је други пацијент са тешким повредама смештен на одељење интензивне неге, и, на срећу, он није животно угрожен.

Према нашим сазнањима, до судара је дошло када је Есад Ф. (41) из Тутина, који је управљао возилом "фијат хрома", београдских регистарских ознака, крећући се из правца Чачка ка Мрчајевцима, прешао у супротну траку пута и директно се закуцао у аутомобил "кију", за чијим воланом је био несрећни Никола.

Како сазнајемо, несрећи је претходила права филмска трка, пошто је полиција покушала да заустави Есада у Кулиновачком пољу, недалеко од ОМВ пумпе, али он није желео да стане, јер је, наводно, у гепеку аутомобила имао већу количину цигарета без акциза. Одбио је да стане, па је за њим, под ротацијом, кренула полицијска потера. У једном моменту, Есад је нагло започео претицање, и то у близини хиподрома, не видевши да му у сусрет иде аутомобил. Тада је дошло до директног чеоног судара. Од силине удара "кија" је слетела у канал поред пута.

Прочитајте и: Jedna osoba poginula, dve u teškom stanju: Vozač bežao od policije i izazvao težak udes kod Preljine (FOTO)

- Возач који је изазвао удес изашао је из смрсканог аута, и без обзира на то што је видео шта се догодило, наставио је да бежи. Трчао је неколико стотина метара, а за њим су појурили полицајци. Стигли су га код тржног центра "Атријум" - испричао нам је извор близак истрази. - У његовом аутомобилу, у гепеку и разним преградама полиција је пронашла велику количину цигарета без пропратне документације. Вероватно је због тога бежао...

У удесу је учествовало и такси возило "рено меган", које се кретало из правца Мрчајеваца, иза "кије", закуцавши се у возило испред. Таксиста је задобио лакше повреде.
Сувозач настрадалог, највероватније Николин рођак Миљко Ђорђевић, повређен је у несрећи, као и Есад, и њих двојица се налазе у чачанској болници.

НИКОЛА БИО ПРЕД ЖЕНИДБОМ

- Никола и Миљко били су нераздвојни. Они су у четвртак, као и увек, кренули аутом на посао. Нисмо могли да верујемо када смо чули да је Никола погинуо. Био је диван момак, студирао је у Крагујевцу, вредан, из честите породице... Требало је ускоро да прави свадбу. Страшно је шта се догодило - испричао нам је Николин комшија из Бреснице.