Београдска полиција привела шефа Загоричког клана: Опасни Подгоричанин ПРОТЕРАН из Србије (ФОТО/ВИДЕО)

NovostiOnline

четвртак, 21. 05. 2020. у 16:46

Београдска полиција привела шефа Загоричког клана: Опасни Подгоричанин ПРОТЕРАН из Србије (ФОТО/ВИДЕО)

Фото МУП

Радослав Гиле Станишић (36), који безбедносним евиденцијама слови за припадника загоричке криминалне групе из Црне Горе, приведен је у Београду због сумње да је починио недозвољени прелазак државне границе
Радослав Гиле Станишић (36), који безбедносним евиденцијама слови за припадника загоричке криминалне групе из Црне Горе, приведен је у Београду због сумње да је починио недозвољени прелазак државне границе.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду привели су црногорског држављанина Радослава Станишића (1984) због сумње да је починио недозвољени прелазак државне границе, а проверама је утврђено да се ово лице на територији Црне Горе сумњичи да је извршило кривично дело изазивање опште опасности.

Он је приведен дежурном судији Прекршајног суда у Београду који га је након спроведеног прекршајног поступка осудио због недозвољеног преласка државне границе на новчану казну у износу од 100.000 динара и изрекао му меру удаљења странца са територије Републике Србије у трајању од две године.

КО ЈЕ РАДОСЛАВ ГИЛЕ СТАНИШИЋ?

Станишић има позамашни досије у црногорској полицији, која трага за њим због сумње да је учествовао у рањавању свог суграђанина Игора Крстовића крајем јануара ове године у Зети.

Подгоричанин Радослав Гиле Станишић и загоричка криминална група годинама су пунили новинске ступце резервисане за црну хронику. Због насиља на подгоричком базену, у јулу 2012. године одлежао је годину и десет месеци у затвора.

Станишић и његов брат од стрица Видоје Станишић, крајем децембра 2019. су, са недавно ухапшеним Марком Павићевићем и још неколико особа, испред Центра безбедности Подгорица чекали једног од наводних вођа кавачког криминалног клана Слободана Кашћелана, након што је том Которанину уз јемство укинут притвор.


Иста екипа 25. фебруара је, испред ЦБ Подгорица, чекала Марија Милошевића, осумњиченог за убиства Радомира Ђуричковића, Миодрага Крушчића и умешаност у рањавање новинарке "Вијести" Оливере Лакић.

Дан касније Видоје Станишић (31) ухапшен је због наводног учешћа у покушају убиства Игора Крстовића (35), 28. јануара у Зети.

Према полицијској евиденцији, Загоричани су на почетку рата которских кланова били блиски шкаљарској криминалној групи, али су током 2018. године, иза решетака, промијенили "дрес".

Почетком године полиција је више пута претресла кућу Станишића, али је након информативних разговора пуштан на слободу. У претрес његове куће ишли су и крајем фебруара - нису га нашли, али од тада трагају за њим због наводне умешаности у покушај убиства Игора Крстовића.

Иначе, Станишић је осуђиван више пута, осим случаја насиља на подгоричком базену, непуну годину пре серије напада на аутомобиле “Вијести”, Радослав и његов брат Видоје Станишић осуђени су на затворске казне због пребијања сина политичара Небојше Медојевића.

Октобра 2010. године Видоје Станишић је добио годину и четири месеца, а Радослав два месеца мање робије. Њихов брат Саша је због напада на млађег Медојевића у Спужу био свега 40 дана.

У децембру 2015. године хапшен је због сумње да је са Баранином Велизарем Гардашевићем и Војиславом Војводићем, од тројице Барана покушао да изнуди 205.000 евра и три аутомобила високе класе.

Робијао је и због туче са припадницима Интервентне јединице полиције у Велвету, крајем 2016. године.

Станишић је 30. јуна 2014. године рањен у центру Подгорице, а због тога је Подгоричанин Бобан Лаковић звани Побро, осуђен на годину затвора. Наводно, Лаковић је тог дана пуцао у Станишића јер га је овај три ноћи раније брутално претукао на истом месту. Тада је, тврдили су саговорници медија, Станишић зауставио аутомобил у којем је био Лаковић, извукао га из кола и изударао.

Група Загоричана често је хапшена због насилничког понашања у Подгорици, а у априлу 2014. године Радослав Станишић, Милован Перовић и сада покојни Лука Милић дивљали су у Клиничком центру у Подгорици, након што је њихов пријатељ себи пуцао у главу.

(пинк.рс)


Коментари (4)

Ja Sam Rade Marakovic

21.05.2020. 18:24

Pod hitno proveriti da li su imali poslove i bilo kakve registrovane fime u Srbiji i to stopirati, jer ako ga vi deportujete poslace drugog za par meseci, poslove im teba stopirati. Pozdrav .