ПАВЛЕ Х. (67), из Оџака, ухапшен је због сумње да је ножем убио суграђанина Зорана Т. (60), после краће свађе, која се у уторак, око 20 сати, догодила у Кнез Михаиловој улици у овом граду. Павле и Зоран су се, према сведочењу њихових познаника, одраније дружили и често заједно пили, што су чинили и кобне вечери. Убиство се догодило у ајнфорт-капији старе швапске куће надомак центра града, у чијем је дворишту, у једној од уџерица, становао Зоран.


- Павле је често навраћао код њега, обавезно са флашом неког алкохола. Често су се сукобљавали и свађали око било чега, али то никад није било тако опасно да би се завршило убиством. Сад је нешто "пукло", неки причају због неке жене, али ко ће то знати - испричао нам је један од Зоранових комшија.


Једина која је покушала да их раздвоји била је станарка овог дворишта, самохрана мајка Душанка Ч.


- Вукла сам и једног и другог, ударала Павла и неколико пута успела да му избијем нож из руке којим је кидисао на Зорана. Не знам ни како га је, ни где убо, јер нисам видела крв. Чак мислим да је Зоран можда и незгодно пао и ударио главом, и да је и то утицало на његову смрт - рекла је, још под стресом Душанка, сићушна жена, која је храбро покушала да спречи убиство.


Прочитајте и: Ubistvo u Odžacima: Nožem prekinuo svađu sa Zoranom (60)Друга комшиница, која је с њом пила кафу, позвала је полицију и Хитну помоћ, али Зорану није било спаса. Његово тело је превезено на обдукцију у Институт за судску медицину у Новом Саду.

За покојног Зорана сви у Оџацима причају да је био добар човек, али и да је био нервни болесник.- Највише га знамо по томе што нас је све заустављао и тражио нам новац. Претпостављам да је примао социјалну помоћ, јер не верујем да би од "гребања" за 20 или 50 динара могао да живи. У Оџацима је живео сам, а има родбину у Раткову и Новом Саду и ћерку удату у Аранђеловцу - испричао нам је један Оџачанин.


За Павла Х, који је живео сам на периферији Оџака, сви са којима смо данас разговарали кажу да је био хронични алкохоличар, који се није одвајао од флаше. У оближњој продавници кажу да је и кобне вечери купио вино и отишао код Зорана. За разлику од жртве, Павле је, како кажу, био врло агресиван.


САСЛУШАЊЕ


ПРИПАДНИЦИ сомборске полиције су привели Павла Х., којем је одређено задржавање до 48 сати. Он ће, уз кривичну пријаву, којом ће му се на терет ставити убиство, бити приведен на саслушање у Више јавно тужилаштво у Сомбору.ЛОШЕ ДРУШТВО


- У ноћи кад се догодило убиство Павле је урлао и псовао нам свима мајку циганску. Зоран није толико пио, али те вечери очигледно јесте. Није му требало такво друштво, које му је на крају дошло главе - каже нам један од Зоранових комшија.