ПОСЛЕДЊИ пут сам га чула око пола 11 увече, рекао је да је у кафани код манастира Љубостиње, а ја сам му поручила да брзо дође кући - сведочи уплакана Ружица Ђурић, мајка младића Марка Ђурића (28), који је настрадао у недељу пола сата после поноћи у локалу у Грабовцу код Трстеника, када је након опште туче најверовантије гурнут на степениште.

- Уместо да видим сина, ујутро сам видела полицију. Дошли су на врата да ми саопште да је мртав...

Несрећна жена, удовица након смрти супруга Градимира Ђурића, не зна шта се тачно догодило, осим што каже да су два сата након поноћи одведена и двојица комшија из Љубостињског Прњавора, који су били у кафани с Марком кобне ноћи.

СМРСКАНА ЛОБАЊА ПРЕМА незваничним сазнањима "Новости", жртви Марку Ђурићу није било спаса. Лобања му је напрсла након пада на степениште. Хитна помоћ и полиција су врло брзо стигле на лице места, али му спаса није било. О младићу кажу да је био врло повучен, а мештани Љубостињског Прњавора да се трудио да помогне мајци тако што је доста радио у надници.

- Толико ми је тешко, млађи син је у затвору, старија ћерка у Црној Гори живи, а за сина не знам ни да ли је одмах умро или је издахнуо у болници - прича неутешна мајка. - Не знам ни зашто је свратио у ту кафану. Тог дана радио је у Врњачкој Бањи и по повратку је решио ту да дође.

Одмах након убиства, ухапшене су четири особе. Међу ухапшенима је и власник локала Доминик Димић (51) из Крушевца, за кога се и сумња да је гурнуо несрећног младића са терасе на степениште, а мера задржавања одређена је и Андријану Ђорђевићу (53), Милану Раду (30) и Горану Крстићу.(49). Након истека притвора биће приведени Вишем јавном тужилаштву у Крушевцу, које води истрагу о убиству и одакле је наложена обдукција тела.

- Кафана није радила током ванредног стања, и то је било друго вече по отварању - износи извор "Новости".

- Тучи је претходила расправа, а ту је требало да буде нека врста клуба са играчицама и обавезним обезбеђењем. Углавном, точио се алкохол и многи су били пијани. Верује се да је ударац главом у бетон након пада био кобан по младића.

Марко Ђурић

Мештани причају да су писали и петицију како се кафани "Ђинђи ринђи" у власништву породице Димић не би дозволио рад у ноћним сатима. За место где се догодило убиство верује се да је уклето. Сада већ давне 1999. године, ту се већ догодило убиство. Ту је Мића З. ножем убио своју супругу Соњу З. Непосредан повод, како се прича, била је љубомора, јер је убијена жена била веома атрактивна.

Кафана "Ђинђи ринђи"

- Онда је продавница постала кафана, па се поново догодила трагедија, када је један гост завршио са сатаром у глави - наводи незванично извор "Новости". - Ланац трагедија се само наставио са убиством Марка Ђурића.