Монструм је убио брестовачку легенду: Мештани оплакују Душана Влаисављевића (38), нађеног мртвог у септичкој јами

З. РАЈИЋ

недеља, 17. 05. 2020. у 08:05

Монструм је убио брестовачку легенду: Мештани оплакују Душана Влаисављевића (38), нађеног мртвог у септичкој јами

Горан Тирагић и Душан Влаисављевић

Убица Горан Тирагић (54) покушао да прикрије злочин, који је пијан починио у својој кући
ТЕШКА туга се надвила над Бачким Брестовцем, селом у општини Оџаци, у којем је у петак, 15. маја, у касним поподневним сатима, у септичкој јами нађено тело убијеног Душана Влаисављевића (38). Њега је у својој кући, са више убода ножем, у ноћи између 10. и 11. маја усмртио познаник Горан Тирагић (54), који је потом покушао да прикрије злочин. Мештани оплакују Душана, кога су звали Џикси, не верујући, како кажу, да је тај добри момак тако сурово страдао.

"Монструм је убио брестовачку легенду", рекао је један младић из овог села.

- Душан је с Тирагићем, с којим се иначе није дружио, него је био само на "здраво", пио у недељу, 10. маја, увече до 23 сата, до затварања кафића "Код Клашње". С њима је био још један познаник, који је отишао око 22 сата. Он је позвао Душана да нешто поједу, али је мој брат рекао да није гладан и остао је с оним који ће му касније одузети живот - испричао је Данијел, седам година млађи брат убијеног Душана.

УХАПШЕН У КОМШИЛУКУ ДУШАН је имао сопствени комби и бавио се превозом, као и узгојем расних паса. Горан, звани Гофан, живео је сам, јер га је супруга напустила, а ћерка и син су се раније осамосталили. Радио је по селу као грађевинац и керамичар, а полиција га је ухапсила у комшилуку, где је постављао плочице.

Горан је одвезао Душана скутером у своју кућу, где су вероватно наставили да пију, а истрага ће показати зашто је и како домаћин убио госта. Сви у селу причају да је Душан био весео и миран, да је људе грлио и љубио и да се ни са ким није сукобљавао. С друге стране, истичу да је Тирагић био преке нарави, посебно кад попије. Помињу се речи његовог покојног оца да је молио Бога да умре пре него што Горан направи неко велико зло.

Оно што људе чуди јесте како је старији човек убио младог и јаког момка, јер је Душан био висок 185 центиметара и тежак 105 килограма.

- Убио га је подмукло, а затим га бацио у септичку јаму. Обдукција ће показати да ли је мој брат одмах подлегао ранама или га је убица убацио у јаму док је можда још био жив - каже Данијел.

Душан је био неожењен и живео је са мајком, која је Данијела у понедељак, 11. маја, обавестила да Душан није дошао кући.

- Два дана касније, после законских 48 сати, пријавио сам његов нестанак, а полиција је након тога врло брзо открила убицу. Звао сам Горана да питам зна ли где је Душан, јер су виђени заједно, а он је измислио причу да се мој брат одвезао с непознатим младићима у неком црном "аудију". Искључио је и Душанов мобилни телефон, па сам стално добијао информацију да је недоступан - каже Данијел.