У Вишем суду у Сремској Митровици, Ненад Јовановић (34) из Шимановаца осуђен је неправоснажном пресудом на три године затвора, због кривичног дела обљуба са дететом, сазнају "Новости". Пред судијом Миодрагом Росићем, који је водио овај судски процес, Јовановић је осуђен због, како је утврђено, сексуалног односа који је имао са тада дванаестогодишњом девојчицом из Мачванске Митровице.

Како је наш лист раније писао, дванаестогодишња А. Р. из Мачванске Митровице, током летњег распуста 2016. године у јулу, боравила је код оца у Шимановцима.

- Она се тамо упознала са Ненадом, у којег се заљубила. Те дане проводила је са њим, а онда је дошло и до добровољног секса. Нико није знао шта се догодило, док се девојчица није вратила својој кући код мајке и њој све испричала - рекао је тада наш извор из полиције, додајући да је онда мајка одлучила да случај пријави полицији.

Четири године од начињеног кривичног дела, сада седамнаестогодишња А. Р. и њена породица дочекале су правду на суду. Иначе, за ово кривично дело запрећена је затворска казна у трајању од три до 12 година затвора.