НАЧЕЛНИК дежурне службе Полицијске управе у Новом Саду Г. М., који је тешко повређен прошлог викенда у једном новосадском локалу, и даље се налази на лечењу у Клиничком центру Војводине. Он је, како нам је речено у овој здравственој установи, задобио повреде костију леве половине лица, а после комплетне дијагностике и операције је задржан у болници.

Врбашанину Ј. Ј. (50), осумњиченом да је у ноћи између 9. и 10. маја у угоститељском објекту нанео тешке повреде Г. М., који се легитимисао као полицијски службеник, после саслушања је одређен притвор.

У Основном јавном тужилаштву саслушани су и З. Б. (52) из околине Новог Сада и Ж. М. (51) из Врбаса, осумњичени за ометање службеног лица, односно да су се опирали хапшењу. Иако је за обојицу тужилаштво предложило кућни притвор, та мера је изречена З. Б., док је за М. Ж. тај предлог одбијен и он ће се у даљем поступку бранити са слободе.

С обзиром на то да су приликом ове интервенције припадника полиције, повреде задобили и неки од осумњичених, Сектор унутрашње контроле МУП ће детаљно испитати све чињенице и околности овог случаја, укључујући и поступање полицијских службеника.