Туга у Лесковцу: Убијени Илићи сахрањени у једној гробници, није имао ко ни раку да им ископа (ФОТО)

NovostiOnline/Ј.Ћ.

среда, 13. 05. 2020. у 13:02

Туга у Лесковцу: Убијени Илићи сахрањени у једној гробници, није имао ко ни раку да им ископа (ФОТО)

Фото:Ј.Ђосин

Најтеже је било Предраговом брату који је на сахрану дошао из Београда, а који је годинама покушавао да помогне најближима, али узалуд
У једној гробници, о трошку социјалне службе, у уторак око 14 сати је у бојничком селу Граница сахрањена читава породица која се целог живота носила са разним недаћама- сиромаштвом, бедом, психичким проблемима и која је 10. маја побијена на свиреп начин.

Предраг Илић, његова супруга Данијела и њихове ћерке, осамнаестогодишња Ана и тринаестогодишња Сара, које је, како се сумња, на спавању секиром заклао Предрагов син Милош (20), на последњи починак испратили су их родитељи и брат.

Четвороструку сахрану организовао је Центар за социјални рад у Лесковцу, чији су корисници били последњих година, а како прича један од комшија, гробница ширине четири метара, прогутала је целу породицу.


Мештани Границе и дан после сахране у неверици причају о томе шта се десило. Цело село плус људи са стране, њих 80, окупили су се да несрећну породицу испрате на вечни починак.


- Није имао ко ни гробницу да им ископа. У селу које има стотинак кућа, живи педесетак људи углавном старих и тешко покретних, па је општина Бојник послала једну машину, која је ископала раку. На једном месту сви су сахрањени, прво Предраг, па његове ћерке и на крају супруга Данијела. Неколицина нас се ту скупила из села да помогнемо да се испоштује основни ред, јер Предрагови родитељи нису могли од туге и бола ништа. Они су под седативима, као биљке, занемели од неверице шта их снађе у тренутку – прича нам мештанин овог села Слободан С.Прочитајте и: Miloševe ŽRTVE se NISU BRANILE: UBIJENI NA SPAVANjU, tela nađena pokrivena u krevetima


Најтеже је, кажу, било Предраговом брату који је на сахрану дошао из Београда, а који је годинама покушавао да помогне најближима, али узалуд.


- Туга је било гледати њега како на починак испраћа целу породицу, брата коме је толико пута покушао да помогне, да се исчупа из беде, братанице које су биле праве лепотице, једна је чекала бебу. Та породица је целог живота имала муке и проблем, али је права туга гледати да су овако завршили – сви у једној рупи, јад и беда.  Центар за социјални рад јеобезбедио и послужење како је обичај код нас– прича нам овај човек.

ОСУМЊИЧЕНИ СЕ БРАНИО ЋУТАЊЕМ


Милош Илић (20) који је ухапшен због сумње да је починио овј свирепи злочин, приведен је на саслушање Вишем јавном тужилаштву у Лесковцу, а како сазнајемо, он није објаснио мотиве свирепог злочина већ се бранио ћутањем. За дело које му се ставља на терет запрећена је казна затвора од 40 година, но уколико се установи да је злочин починио у неурачунљивом стању, биће му изречена мера обавезног чувања и лечења у психијатријској установи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације