Модном дизајнеру суђење иза затворених врата: Швељо износи одбрану без јавности због заштите малолетника

Љ. П.

12. 05. 2020. у 20:34

Модном дизајнеру суђење иза затворених врата: Швељо износи одбрану без јавности због заштите малолетника

Срђан Швељо

У Основном суду у Новом Саду почео главни претрес против Срђана Швеље (52), оптуженом за привабљање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетника за порнографију

СУЂЕЊЕ Срђану Швељи (52), модном дизајнеру, стилисти и фотографу, оптуженом за прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију, почело је у уторак у Основном суду у Новом Саду, али без присуства јавности.

Мада је Швељин бранилац, адвокат Владимир Бељански предложио да се публици и новинарима дозволи присуство на главном претресу, јер је, како је рекао, неопходно да јавност у почетној фази поступка буде упозната са оптужним предлогом, као и са одбраном оптуженог, томе се противила заменик ОЈТ. Она је истакла да јавност од почетка треба да буде искључена, јер је реч о малолетном оштећеном. Такође је навела и да су други оштећени, сада млађи пунолетници, у време када је кривично дело почињено били малолетни.

Швељо је, како сазнајемо, на главном претресу почео да износи своју одбрану, а наставиће 28. маја.

Хапшење стилисте 28. јануара уследило је на основу пријаве коју је против њега неколико дана раније полицији поднео један пунолетни младић, наводећи наводно да га је Швељо сексуално злостављао и да је то чинио и у време када је био малолетан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације