ФИЛИП Радовановић, кик-боксер и наводни члан покрета "Левијатан", који је за Ђурђевдан, аутомобилом упао у обреновачку касарну где је смештено близу хиљаду миграната, у понедељак је, како "Новости" сазнају, враћен у притвор.

Радовановић је у петак саслушан у Основном јавном тужилаштву у Обреновцу због насилничког понашања. У својој одбрани изнео је тврдњу да је упад у мигрантски центар учинио у алкохолисаном стању, јер је био револтиран и љут због њиховог бахатог понашања, као и јер су били непристојни и добацивали његовој девојци.

Како је тада, за "Новости", потврдила портпарол тужилаштва, ова институција затражила је да се Радовановићу одреди притвор до 30 дана, како не би боравком на слободи, поновио кривично дело. Међутим, Суд у Обреновцу је одлучио да за то нема основа и осумњиченог пустио да се брани са слободе. Тужилаштво је уложило жалбу на овакву одлуку, коју је, како незванично сазнајемо, суд прихватио и наложио Радовановићево одвођење у притвор, а што је и сам осумњичени потврдио на свом фејсбук-профилу.