Пре 12 година, 28. јула 2008. ухапшена је четворочлана породица Поповац из Београда због сумње да се бавила трговином дрогом. Поповци су живели у огромној кући на Душановцу, у оближњој гаражи крили оружје, дрогу и новац.

Дејан Поповац (34), звани Ћира, његова супруга Јелена (27) и Дејанови родитељи Миливоје (71) и Благиња (64) Поповац ухапшени су због сумње да су се бавили трговином дроге. Полиција је приликом хапшења четворочлане породице Поповац у њиховој гаражи пронашла прави арсенал оружја и велику количину дроге и новца.

Истрагом је утврђено да је ова породица од трговине дрогом купила два стана у Београду, а на њиховим банковним рачунима пронађено је 225.000 евра.

У акцији полиције ухапшени су и Дејанови другови Далибор Николић (36) и Горан Ђуришин (33). Kако су медији тада писали, ова шесточлана група, која је припадала „вождовачком клану", поред изузетно добро организованог и разрађеног посла око набавке и препродаје дроге, сумњичи се и за неколико убистава у Београду.

Породица Поповац је већину послова обављала у кући на Душановцу у Варваринској улици, где су становали Дејан и Јелена Поповац, као и његови родитељи Миливоје и Благиња. На кући има велики број камера и претпоставља се да је управо ова кућа служила за примопредају дроге. Цела породица била је тада умешана у трговину наркотицима, писали су тада медији.

Недалеко од породичне куће у Видској улици у гаражи која је припадала Дејану Поповцу пронађени су дрога, оружје и новац. Ова гаража је служила као складиште. Поред ње, ова група имала је и више станова, такозваних штекова.

Дејан Поповац изашао је недавно из притвора, а убрзо су, 1. априла, на његову кућу бачене две бомбе. Претпоставља се да је овај напад био опомена некадашњем нарко дилеру.

Пламен је одмах захватио паркирани ауто. Ватрогасци су брзо реаговали, а у експлозији је такође оштећена капија, као и још два паркирана возила.

Јутрос око шест сати поново је бачена експлозивна направа у двориште породичне куће бачена је експлозивна направа у двориште породичне куће у Варваринској улици, на Душановцу.

Увиђајем надлежних органа констатовано је да повређених особа након овог инцидента нема.
Након детонације експлозивне направе оштећен је једна паркирани аутомобил.