"Када је телефон зазвонио и кад сам чула глас инспекторке, све ми је било јасно. Барем смо га пронашли... Сад могу да му организујем сахрану на миру..."

Овим речима је почела своју исповест Вера Радосављевић, мајка Уроша Радосављевића (23), који је мистериозно нестао 6. децембра 2019. на Дунаву код Винче.


Тело је пронађено на обали Дунава у месту Брестовик код Гроцке, а његова мајка Вера је после више месеци неизвесности добила најтужнију вест. Како је испричала за Ало, свог вољеног сина је идентификовала на основу тетоважа.

- Када је телефон зазвонио и када сам чула глас инспекторке из 29. новембра, све ми је било јасно. Отишла сам и идентификовала сина кога ми је Дунав узео. Ишла сам на Институт за судску медицину, где је урађена обдукција. Утврђено је да је у питању утапање. Најпре су ми показали слике... Препознала сам сина по тетоважама и гардероби - каже она.

 До јуче сам гајила наду да је жив, али сада се све то угасило. Знам само да је у питању несрећни случај. Урош је био непливач и не би себе довео у ситуацију да улази у воду, али још увек не знам како је у њој завршио, сем да је у питању несрећа - каже мајка Вера и додаје да нису одустајали од потраге откако је нестао.

Она каже да је месецима претраживала реку, обале...

- Дунав га је држао у свом наручју... Признајем, како су дани текли неизвесност нас је убијала, а сада барем знам да Уроша више нема... - кроз сузе је рекла неутешна мајка.

Несрећна жена каже да ће сина сахранити у Винчи и да ће погребу присуствовати најужа породица.

- Уроша ћемо сахранити како доликује у Винчи. Доћи ће моја мајка и породица. Урошев отац је такође обавештен. За сада се држимо ћерка и ја, али ће нас сигурно све сустићи после сахране - каже она.

Урош је нестао под мистериозним околностима у ноћи између 6. и 7. децембра прошле године, када је отишао чамцем на Дунав да извуче рибарску мрежу. После нестанка је било информација да наводно није био сам на чамцу, јер је пронађена само његова лампа. Породица је због тога чак сумњала да је налетео на неку шверцерску туру.

Како сазнајемо, Урошево тело је пронађено насукано уз обалу Дунава у Брестовику код Гроцке.

- Неко од рибара или пољопривредника пронашао је тело и позвао полицију. Тело је било у фази распадања, лежало је у плићаку, окренуто леђима. На себи је имао плаву јакну са зеленим рајсфершлусом. Призор је био страшан - каже очевидац.