Заказан почетак суђења Срђану Швељи: Стилиста осумњичен за педофилију у судници 12. маја

Љ. П.

29. 04. 2020. у 06:48

Заказан почетак суђења Срђану Швељи: Стилиста осумњичен за педофилију у судници 12. маја
Пријаву поднео младић, наводећи да га је Швељо сексуално злостављао и да је то чинио и у време када је био малолетан
У ОСНОВНОМ суду у Новом Саду, за 12. мај је заказано суђење Срђану Швељи (52) модном дизајнеру, стилисти и фотографу, оптуженом да је починио кривично дело прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију. Решењем Ванрасправног већа, њему је продужен притвор до 26. маја.

Хапшење стилисте 28. јануара је уследило на основу пријаве коју је против њега неколико дана раније полицији поднео један пунолетни младић, наводећи да га је Швељо сексуално злостављао и да је то чинио и у време када је био малолетан. Стилиста је наводно пре него што су му стављене лисице на руке, месецима био под будним оком новосадске полиције, јер се сумњало да је као моделе за израду експлицитних фотографија користио малолетнике и млађе пунолетне младиће.

Приликом претреса стана у Новом Саду, који је користио као фото-студио, у Швељином компјутеру су пронађене фотографије обнажених малолетника и млађих пунолетника, којима је он, како се сумња, после фотографисања заузврат давао наркотике и нудио им орално задовољавање.

Фотографисани дечаци махом су Роми и често долазе у новосадско Свратиште за децу и младе. Поједини су, како сазнајемо, помињали да их Швељо слика и да заузврат од њега добијају гардеробу или од 500 до 1.000 динара.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације