Ј. Д. (59), из Сремске Митровице, којег је супруга пријавила да је сексуално злостављао дванаестогодишњу Ј. Т. која је била код њих у привременој хранитељској породици, саслушан је у тужилаштву и њему је одређен притвор до 30 дана. Како незванично сазнајемо, он се бранио ћутањем. Њему се на терет ставља кривично дело обљуба злоупотребом положаја и он је одмах спроведен у притворску јединицу Казнено-поправног завода у Сремској Митровици.

Почетком године дванаестогодишња девојчица дошла је да живи у ову породицу, заједно са Ј. Д., његовом невенчаном супругом и њеним оцем.

- После извесног времена, старији мушкарац је приметио да се девојчица чудно понаша, а касније и његов зет. Схватио је да нешто није у реду, па је почео свакодневно да разговара са девојчицом, која му је у једном тренутку открила да јој осумњичени хранитељ купује разне поклоне и да са њим има сексуалне односе - каже наш извор из истраге, додајући да је мушкарац одмах све испричао својој ћерки, а она обавестила полицију.

Са девојчицом је обављен разговор у присуству радника Центра за социјални рад и том приликом је она опет потврдила ове наводе и изјавила да је десетак пута имала сексуални однос са осумњиченим Ј. Д. Након гинеколошког прегледа утврђено је да дванаестогодишњакиња није невина.

- Ј. Д је прво завео дете, куповином разних слаткиша и неких ситница, а онда када је видео да је то чини срећном, отишао је корак даље, тражећи од ње сексуалне услуге - наводи наш извор из полиције.РАНИЈЕ НИЈЕ КАЖЊАВАН

ПРЕМА незваничним информацијама, дванаестогодишњакиња је измештена је у другу хранитељску породицу, а са њом ће радници Центра за социјални рад у понедељак обавити разговор. Како сазнајемо, против осумњиченог Ј. Д. раније није било кривичних ни прекршајних пријава.