ВИШЕ јавно тужилаштво у Београду поднело је надлежном суду предлог за изрицање мере обавезног психијатријског лечења у затвореној установи за Павла Томића (21), који је почетком октобра прошле године на свиреп начин усмртио своју мајку Тијану Томић (56).

Након спроведене истраге и обављених вештачења, у налазу и мишљењу неуропсихијатра, како сазнајемо, наводи се да је тешко убиство, које му се ставља на терет, Павле починио у стању неурачунљивости. Према незваничним информацијама, он се и раније лечио због одређених психичких проблема.

Убиство се догодило 2. октобра, у касним вечерњим сатима прошле године у кући у Грачаничкој улици у Калуђерици. Ту је Павле као подстанар живео са мајком, оцем и братом, последњих годину дана. Како се тврди, младић се најпре посвађао са мајком, а затим је ножем више пута убо у груди, да би онда несрећној жени пререзао врат. Лекари из Хитне помоћи, који су убрзо дошли на место злочина, покушали су да је реанимирају, али безуспешно.

После убиства, Павле је побегао, али су полицајци из станице у Калуђерици успели брзо да га ухвате. Младић је неповезано причао о злочину, говорио да зна шта је урадио. Припадници МУП су пронашли нож који је наводно користио приликом злочина. На саслушању пред Вишим јавним тужилаштвом, бранио се ћутањем. Суд му је затим одредио притвор у којем се и даље налази.

Поједине комшије, након убиства, говориле су да су Томићи били у лошој финансијској ситуацији, да је Тијана радила два посла, као и њен супруг, да би прехранили породицу. Према њиховим речима, ништа није указивало да би овако нешто могло да се догоди. И сам Павле је требало да почне да ради у здравству, пошто је завршио средњу школу за физиотерапеута. Током лета радио је као конобар у једном локалу у Винчи.


СПОРТИСТА

ДЕО комшија је после убиства говорио да никада нису чули да међу Томићима има неких сукоба, док су други тврдили да су породични односи били нарушени. За Павла су наводили да је миран младић, да је редовно вежбао у теретани, као и да је неколико месеци пре злочина почео да тренира кик-бокс.