АЛЕКСАНДАР Јовановић (39), из Старих Бановаца, надомак Старе Пазове, осуђен је у Вишем суду у Сремској Митровици првостепеном пресудом на десет година затвора због силовања комшинице Миланке Ушљебрке (57). Несрећну жену која је боловала од карцинома материце, Јовановић је прво зверски претукао, а затим силовао 5. јануара прошле године, када је сачекао да остане сама у њеној кући. Само неколико месеци после овог гнусног дела, Миланка је умрла, каже, за "Новости", једна од њених рођака.

Ни после годину дана гнев и презир не престају код мештана Старих Бановаца, који више ни сами не знају какве би погрдне речи употребили за Александра, који је већ био осуђиван. Ово кривично дело починио је недуго по изласку из затвора.

Критичне вечери, само неколико минута пошто је Миланка испратила комшиницу, Александар је са капуљачом и качкетом на глави упао у њену кућу.

ОДСЛУЖЕЊЕ СТОПИРАНО ДА ли је Александар упућен на одслужење затворске казне, нисмо могли да добијемо одговор. Како је за "Новости" речено у суду, због ванредне ситуације у земљи, осуђеници се тренутно не шаљу у затвор, како би се избегло ширење вируса ковид 19.

- Жена није стигла ни да проговори, а он је почео зверски да је удара по глави, а затим да јој главу лупа о зид. Није се зауставио, већ је силовао, без милости, иако га је молила да је не повреди, јер болује од карцинома материце - наводи наш извор из истраге, додајући да је несрећну жену било срамота да га одмах пријави полицији, већ је то учинила после три дана и то на наговор комшија, којима се поверила шта јој се десило.

У разговору са жртвом, током истраге, она је негирала да је имала било какав сукоб са Јовановићем, те да се и она питала зашто јој је то урадио.

За Миланку мештани Старих Бановаца имали су само речи хвале. Иако је била тешко болесна, није се предавала, већ је радила колико је могла.

- Супруг јој је умро пре неколико година и од тада је живела сама. Радила је по кућама у породицама, којима је била потребна помоћ у пеглању, кувању, спремању, јер јој је био потребан сваки динар - рекла је једна од комшиница несрећне жене.