РАТКО Василић и Славо Милић (на слици), Срби који живе у Чикагу, ухапшени су због сумње да су у граду Две реке у америчкој држави Висконсин, преварили једну старију жену (80).
Како је објављено на фејсбук-страни полиције из овог градића, жртва је испричала да је у новембру прошле године контактирала са особом која се представила да је из издавачке куће Publisher Clearing House, обавештавајући је да је освојила милион долара. Међутим, жени је предочено да прво мора да плати порез и накнаду, како би могла да јој буде исплаћена награда.

Тако је она, како се наводи, све до марта дала десетине хиљада долара двојици мушкараца, која су долазила код ње кући. Средином марта, као се сумња, Василић и Милић су поново дошли и затражили јој још 4.000 долара. Али, жена је тада позвала полицију и пријавила их. Убрзо су откривени и приведени, а утврђено је да је реч о двојици Срба који живе у Чикагу.
Надлежни у полицији верују да су Василић и Милић део веће организоване криминалне групе, која се бави преварама, као и да је због тога могуће да постоји још жртава. Због тога су позвали све које су евентуално преварили да им се јаве.