Прекршајни суд у Врању је током протеклог викенда новчаним казнама санкционисао 19 грађана који су прекршили меру забране кретања.

Иако је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио како су Врањанци међу најдисциплинованијима у Србији, било је доста посла за полицију и Прекршајни суд.

Како наводи Драган Станковић, председник Прекршајног суда у Врању, меру забране кретања на јавном месту прекршило је пет грађана старијих од 65 година. Кршење мере забране кретања у периоду од петка у 17 часова до понедељка у 5 сати ујутру утврђено је у још 14 случајева.


Станковић каже да је новчаним казнама од по 50.000 динара санкционисано је укупно 11 лица са подручја Врања, два из Бујановца, два из Владичиног Хана и једна особа из Сурдулице.


Такође, кажњена су и три лица са подручја Смедерева. Како "Новости" незванично сазнају, они су кренули на Косово на сахрану једног од чланова фамилије, када су заустављени на улазу у Бујановац и кажњени.


Током протеклог викенда, по први пут је примењена мера забране кретања од 13 сати у суботу па све до 5 часова ујутру у понедељак.