И других 10 особа које су биле ухапшене у хотелу Kраун плаза у петак, признало је кривицу за недозвољено окупљање и закључило споразуме са Трећим основним тужилаштвом у Београду, према којима су већ правоснажно осуђени на казне кућог затвора од по три месеца, односно девет 10 месеци.

Првих 10 особа је у суботу признало кривицу и закључило споразуме са истом нагодбом од по три месеца кућног затвора, које је потвдио суд.

Један гост бара је још у бескству и за њим је расписана потрага.

У процесима који су се одвијали јуче је на по три месеца кућног затвора осуђено девет гостију којима је служено пиће у лоби бару хотела, речено је Тањугу у тужилаштву.

Директор бара добио је казну од 10 месеци кућног затвора.

Укупно је за 48 сати осуђено 20 људи, због непоштовања забране окупљања, односно због кривичног дела - Непоступање по здравственим прописима у време епидемије.

Међу онима који су закључили споразуме са тужилаштвом о признању кривице на основу којих су правоснажно осуђени су фудбалер Александар Пријовић, певач Ђани, његова супруга и син, као и певач Митар Мирић.

Овај догађај десио се у петак око 15 сати, када је више од 20 људи пило у лобију хотела, иако је на снази забрана окупљања више од пет људи као и служења пића у локалима, ради спречавања ширења корона вируса.