ЗБОГ кршења кућне изолације и непоступања по здравственим прописима за време епидемије Д. К. (58) из Барајева осуђен је данас у Основном суду у Маденовцу на казну затвора од две године, сазнају "Новости". Његовом сину Д. К. (28), који се сумњичи за исто дело одређен притвор до 30 дана.

Отац је признао кривично дело и са Основним тужилаштвом у Младеновцу данас је приликом закључио споразум. Основни суд у Младеновцу га је потврдио, па је старији Д. К. прослеђен у кућни притвор, где ће остати док га не позову на издржавање казне.


Син са друге стране није пристао на споразум са тужилаштвом, тако да ће против њега поступак даље да тече, а за сада је у притвору.


Како смо сазнали обојица су у Србију ушла 16. марта. Отац је дошао из Северне Македоније, а син је допутовао из Немачке. Знали су да морају да буду у изолацији и у протеклом периоду полиција их је и контролисала. Међутим када су полицајци у четвртак дошли у њихову кућу да провере да ли поштују наложене мере, нису их затекли. Испред куће су их чекали пола сата и кад су се појавили пресрели су их на улици и ухапсили.


На саслушању данас у тужилаштву и отац и син су тврдили да су ишли да баце ђубре, међутим, није им поверовано с обзиром да их дуже времена није било.