ТРОЈКА оптужена да је обећавала "скидање" црне магије и решавање здравствених и новчаних проблема, склопили су споразум о признању кривице са Основним тужилаштвом у Бачкој Паланци. По том споразуму, како нам је речено у бачкопаланачком тужилаштву, Соња А. (30), из Бачке Паланке, осуђена је на годину дана кућног затвора уз електронски надзор, а Љубица К. (36) из Бегеча ће шест месеци да проведе уз наногвицу код куће.

Трећи члан ове групе Радован П. (43), из Обровца, код Бачке Паланке, првобитно је добио осам месеци кућног затвора уз електронски надзор. Али с обзиром на то да је прекршио ову меру, замењена му је са осам месеци класичног затвора.

Њих троје су ухапшени почетком децембра 2019. године због сумње да су довели у заблуду 73-годишњу жену из Крушевца која живи у Берлину. Обећавали су јој да ће је заштитити од "црне магије" и тако јој помоћи да реши здравствене и породичне проблеме. Заузврат им је за три месеца дала 68.700 евра. Новац им је уплаћивала на различите рачуне и слала преко различитих компанија за трансфер новца.

Пензионерка је, како сазнајемо, док је боравила у Врњачкој Бањи, у једном часопису пронашла оглас у којем се, онима који им се обрате, обећава скидање "црне магије", благостање и срећа, решавање свих проблема. Не слутећи да се иза свега крије превара, она се јавила на дати број телефона и тако ступила у контакт са њима.

У разговорима су даваоци огласа сазнали све о њеном животу, јер су је вешто наводили да им она сама све исприча. Жени су говорили да је под дејством црне и влашке магије и да ће јој они помоћи да то отклони, а у својим причама су отишли толико далеко да су јој чак казали да ће јој погинути син. Плашећи се да се не оствари то што јој говоре, 73-годишња пензионерка им је слала девизе. Заузврат су тражили новац, и она им је давала.

Чак је подигла и кредит у банци, како би могла да им исплати новац за њихове услуге, односно скидање магије. Жена је, плашећи се, ћутала и никоме није говорила шта јој се дешава и да даје велике суме новца. Њен син је, међутим, посумњао да нешто није у реду, а када му је на крају све испричала, на његов наговор је случај пријавила полицији.

ПЛАЋАЈУ ОДШТЕТУ

ПРЕМА споразуму, ова трочлана група је обавезна и да плати, односно обештети пензионерку у укупном износу од 850.000 динара. Тако је Соња А. обавезна да на име одштете плати 350.000 динара, а Љубица К. и Радован П. по 250.000 динара.