БОЛ и празнина коју осећам остаће у мом срцу до краја живота. Још не могу да се навикнем на то да нашег Николе више нема и често се запитам да ли је морало тако да се деси. Кад гледам друге младиће, како уживају у животу, питам се зашто је то ускраћено мом детету.


Овако, за "Новости", почиње своју болну исповест Ивица Деврња, отац настрадалог Николе (23), из Обрежа код Пећинаца. Ни после две године од погибије његовог сина, оптужница против несавесног возача још није подигнута, али породица настрадалог младића и даље не губи наду да ће правда за њиховог сина бити задовољена.


Пре неколико дана, навршило се две године откако је Никола настрадао док се увече око 22.30 кретао Улицом Бранка Маџаревића у Купинову.


- Он је дошао на посао, обавио неке ситнице и прешао у оближњи кафић да одгледа фудбалску утакмицу. Да ли га је неко позвао да се нађе са њим, па је зато кренуо улицом, која је иначе добро осветљена, нико не зна. Али, док је ишао поред пута, налетело је путничко возило и ударило га - прича Ивица.


Неодговорни возач није се зауставио већ је побегао, а Николу како лежи и помера се на путу приметила је девојка која је својим аутом наишла само неколико минута касније. Зауставила се и упалила сва четири мигавца. Док је покушавала да позове Хитну помоћ, наишло је друго путничко возило, које је прешло преко Николе.


- Првог починиоца полиција није пронашла, док је други такође побегао са лица места, али је после неколико дана ухваћен - говори неутешни отац, додајући да је касније сазнао да је тај други возач из Купинова, и да није имао саобраћајну дозволу. - Када сам отишао да преузмем синовљево тело у Институт за судску медицину у Новом Саду, доктор ми је рекао да су друге повреде биле фаталне за Николу. Од првог ударца пукле су му рука и бутна кост, а преласком другог аутомобила преко њега настала је смрт.


Ивица и његова супруга Олгица сада живе сами. Старији син Дејан осамосталио се, започео је живот са девојком и ради. И Николини родитељи су запослени, и то у истој фирми у Шимановцима.


- Да ли можете да замислите како је нама када на послу виђамо мајку осумњиченог? Она на посао долази аутомобилом којим је наш син прегажен. Тешко је, много тешко. Тај младић излази, весели се, ужива у животу, чуо сам и да се недавно оженио. Нека, и треба, можда би све тако било и са нашим Ниџом да је жив - говори Деврња.


ПРЕДМЕТ У ТУЖИЛАШТВУ


У ВИШЕМ тужилаштву у Сремској Митровици "Новостима" је потврђено да су још у току истражне радње и да не могу да дају никакве додатне информације јер би могли да угрозе даљи ток истраге.