Јеленин убица још на слободи: Годишњица злочина у Борчи

Загорка УСКОКОВИЋ

четвртак, 02. 04. 2020. у 09:00

Јеленин убица још на слободи: Годишњица злочина у Борчи

Место где је пронађено тело певачице

Данас се навршавају пуне четири године од убиства Јелене Марјановић на насипу Црвенка у Борчи. Суди се њеном супругу Зорану Марјановићу, не зна се чиме је певачица усмрћена, a ни мотив

НА данашњи дан, 2. априла 2016. године, на насипу Црвенка у Борчи, убијена је певачица Јелена Марјановић (33). У протекле четири године о овом злочину је извештавано готово свакодневно, објављени су сви детаљи нестанка и смрти младе жене. Ипак, и даље се не зна ко је убица, чиме је певачица усмрћена, мотив бруталне егзекуције...


На оптуженичку клупу сео је њен супруг Зоран Марјановић, одржано је неколико рочишта, испитују се сведоци... Наставак суђења био је заказан за крај априла, заказана су саслушавања нових очевидаца, али и вештака. Актуелни догађаји око светске пандемије ковидом 19, до даљег су, међутим, одложили све судске процесе, па и овај.


Досадашње суђење мало је тога донело новог. Готово сви испитивани поновили су своје исказе одраније, нико није био очевидац злочина, њихови међусобни искази били су, на моменте, дијаметрално различити, чак и када је реч о најбаналнијим чињеницама - да ли је у то време на насипу у Борчи било стадо оваца или није...


Искази сведока побројаних у оптужници, који су у критично време били на насипу, од 16.30 до 17.30, не слажу се по питању тога шта су све видели. Једни помињу стадо коза, други тврде да га није било. Помињу се два човека са везаном косом. Један је Зоран Марјановић, док је други идентификован и саслушан. И тај човек је у то време био са ћерком на насипу.


- Она има 12 година, али је ситнија растом - наводи се изјава овог човека у трећој оптужници.


Неки од сведока дискредитовани су на самом суђењу. Утисак је, бар засада, да на судијском већу, којим председава судија Јелена Шкулић, није нимало лак задатак.


О самим детаљима злочина, како је почињен и отприлике у које време, изјаснили су се вештаци одређених струка. Они тек треба да буду саслушани. Ипак, њихов закључак је јасан - Јелена Марјановић је убијена на месту где је њено тело и затечено - у каналу на насипу Црвенка. Они су у својим налазима, објављеним у оптужници, демантовали сваке наводе да је певачица убијена на другом месту па бачена у канал.


Јелена је нестала током трчања на насипу у касним поподневним сатима, око 17 часова. Њено тело пронађено је сутрадан. На обдукцији је утврђено да је задобила осам бруталних удараца у главу док је стајала у каналу. Ове повреде су биле смртоносне, а са последњим удахом у плућа су јој доспеле капљице воде, гранчице и муљ. Злочинац је користио два оружја - оштар предмет, али и металну шипку.


За смрт је оптужен њен супруг, али у оптужници нема зашто је он (ако јесте) то урадио, чиме је убио, где је оружје, где је за то време била мала Јана, њихова у то време петогодишња кћерка, која је била на насипу, како је уклонио трагове и побегао са лица места...


У овом документу се на неколико места наводе категорије "извршилац" и "починилац", а на име Зорана Марјановића, и то у ситуацијама када су изоловани ДНК материјали који не припадају њему. Реч је о материјалу пронађеном на унутрашњој страни леве Јеленине патике, која је бачена на другу страну канала (наводи се да је могуће да ју је бацио починилац кривичног дела), али и на њеној доњој тренерци и вешу.


Истиче се да су стручњаци пронашли биолошке трагове Јелене Марјановић, али и мешовите, не назначавајући коме припадају. Иста ситуација се понавља и на једном Јеленином нокту. Раније је објављено да тај ДНК припада мушкарцу и да је он и даље Н. Н.


АДВОКАТ ЈОКИЋ: ЗЛОЧИНЦА НЕ ЈУРЕ


АДВОКАТ Стефан Јокић, један од четворице бранилаца Зорана Марјановића, сматра да су истражни органи изгубили драгоцено време покушавајући да докажу немогуће, а то је да је његов клијент убица.


- Уместо да Више јавно тужилаштво обустави гоњење против Зорана Марјановића и усмери своје законско овлашћење у проналажењу правог убице, они су све своје снаге усмерили на то да свале кривицу на Зорана Марјановића - истиче адвокат Јокић. - На суђењу није изнет ниједан доказ против Зорана, јер их нема. Он није убица. Мала Јана, породице Крсмановић и Марјановић, као и целокупна јавност имају право да знају ко је убио Јелену. Нажалост, до данас тог одговора нема.


ЗОРАН МАРЈАНОВИЋ, ЗА "НОВОСТИ", ТВРДИ ДА ЋЕ СПРАТИ ЉАГУ СА СВОГ ИМЕНА


ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ТУГЕ И БОЛА ЗА ЈАНУ И МЕНЕ


ЈАНА и ја не дамо да успомена на Јелену избледи. Свакодневно се присећамо лепих ствари. У договору са психологом, са њом о мами разговарам на одређени начин. Бол и туга за Јеленом никад неће проћи, али још више ме боли то што сам ја оптужен за њену смрт. Уздам се у Бога да ће онај ко Јани и мени одузео Јелену, то платити кад-тад. Да ће бити ухапшен и осуђен.


Ово у изјави, за "Новости", каже Зоран Марјановић и додаје да је његов циљ да спере љагу са свог и имена целе своје породице која се нашла на стубу срама. И сада понавља оно што је рекао и првог дана у судници, када се изјаснио да није крив.


- У полицији ми нису веровали ништа, а ја сам хтео да помогнем да се приведе убица и његови евентуални саучесници, да се они нађу овде где ја сада стојим - наводи Зоран. - Ништа их нисам слагао, рекао сам све чега се сећам. Ево, сада већ четири године тврдим одговорно да ни ја нити било ко из моје породице никоме није нанео бол и зло.Коментари (2)

драгана

02.04.2020. 09:59

Upravo:koji je motiv bilo kome izvan porodice i muža da ubije ovu ženu?Bila je pod neprestanim nadzorom svoga muža, tako da nema govora o nekom "trećem".

Stole

02.04.2020. 10:21

Bice ubica jos dosta godina na slobodi, ako bude redovno citao novine, jer one sve unapred znaju, pa dabome, zna i on!