УКУПНО 1.049 новчаних казни у износу од 51,268 милиона динара изрекле су прекршајне судије од 21. марта, када су уведене мере забране и ограничења кретања, па све до уторка. Највише казни било је 29. марта - чак 207, у укупном износу од 10,3 милиона.

Пред судијама се дневно нађе по стотинак и више људи који крше полицијски час, као и по шездесетак старијих од 65, који не поштују забрану кретања. Полиција појединце затиче на улици и по више пута, а има чак и оних који беже из самоизолације баш у време полицијског часа!

Због кршења поподневне и ноћне забране кретања досад је процесуирано 542 људи, због кршења наредбе о ограничењу кретања старијих од 65 година њих 506 и троје за шетање по парку или рекреативној површини.

И док они који се оглушују о ове мере државе за спречавање ширења вируса короне плаћају високе казне, грађани који не поштују самоизолацију завршавају у карантинима при посебним притворским јединицама у КПЗ Пожаревац, Вршац и Пирот. У уторак их је било 138. Највише у Забели - 61.

Међу притвореницима који су у уторак доспели у Забелу нашао се и двадесетогодишњи А. В. из Неготина, ког је полиција ухапсила у Свилајнцу. Не само да га приликом контроле није пронашла на кућној адреси, већ је А. В. кршио и полицијски час. Овај Неготинац званично се налази у самоизолацији од 15. марта, када је дошао из Беча. Осим што му је одређен једномесечни притвор због оглушења о налог да борави у кући, против њега је поднета и прекршајна пријава због кршења мере забране кретања.