ВИШЕ јавно тужилаштво у Нишу подигло је у понедељак оптужницу против Нинослава Јовановића (46), познатијег као "малчански берберин". Ово је за "Новости" потврдила Ана Гајић, портпоралка нишког Вишег суда којем је оптужница достављена на проверу. Засад, међутим, нема детаља шта се тачно Јовановићу ставља на терет, након што је 5. јануара ухапшен због сумње да је отео и злостављао дванаестогодишњу девојчу из Сувог Дола код Ниша.

Наиме, он је 20. децембра Монику К. на превару увео у кола, након што ју је убедио да је он нови електричар у школи. Од тада се девојчици губио сваки траг, све до 29. децембра када је пронађена у једној напуштеној кући у селу Пасјача. Међутим, Јовановић је тада успео да побегне полицијској потери, а ухапшен је неколико дана касније, на сеоском гробљу у родној Малчи.

Нинослав Јовановић је на саслушању у тужилаштву описао целу отмицу, по свему судећи, рачунајући да ће тиме, на основу искустава са ранијих суђења, себи створити макар неку олакшавајућу околност. Након тога, провео је месец дана у Специјалној затворској болници Окружног затвора у Београду, где му је урађено и психолошко вештачење по налогу судије за претходни поступак Вишег суда у Нишу.

Налаз и мишљење вештака достављени су суду и тужилаштву које води истрагу против Јовановића, али шта се у њему наводи, за сада није обзнањено јавности.

Више јавно тужилаштво у Нишу води истрагу против Јовановића због сумњи да је отео, десет дана држао, мучио и злостављао Монику К. Уколико му се све ово ставља на терет оптужницом која је подигнута, према закону прети му казна од најмање 10 година или казна доживотног затвора.

Интензивна потрага за Нинославом трајала је 17 дана. У њу су поред полиције били укључени и припадници Жандармерије, Војске, хеликоптерска јединица, али и многобројни грађани, као и пси трагачи.

ДОЈАВА КОМШИЈА

НА дан кад је ухапшен Јовановић, полиција је добила дојаву од једног житеља Малче да га је видео на 300 метара од своје куће. Тада је успео да побегне, а престрављени мештанин је тада открио да је он, заправо, преспавао у његовој штали, у делу где се држи сено. И то се десило само неколико стотина метара даље од куће у којој му живе родитељи и брат. Други комшија посведочио је да је Нинослав протрчао кроз његово двориште.