Мајка је Радослава упознала пре неколико месеци. Пошто је након развода са мојим оцем живела сама, он се преселио код ње. У почетку је био љубазан и фин. Пуно јој је помагао, водио ју је код лекара... А онда је почела да ми се жали да је он малтретира. Преда мном је био фин, али неколико пута када сам наилазио, чуо сам га како виче на њу и баца ствари по соби. Последњи пут видео сам их у среду. Пошто ми се није јављала два дана, дошао сам код ње у петак, али је нисам затекао, па сам нестанак пријавио полицији. Претражио сам кућу и у суботу на недељу у подруму сам нашао њено тело умотано у тепих. Поред је била крвава секира.

Овако, за "Новости", прича Адам А. (19), чију је мајку Драгану (52), како се сумња, зверски убио њен невенчани супруг Радослав Незировић (62), који је потом пресудио и себи. Његово тело обешено о дрво полиција је пронашла у петак у селу Чокот, где је раније живео.

- У среду сам мајку видео последњи пут. Спремала се да иде код лекара, пошто је боловала од епилепсије, па је често ишла на контроле. Радосав ју је одвео, а ја сам отишао кући, код оца на Трошарину. У петак сам полицији пријавио све, а у суботу сам рекао оцу да бринем и да морам поново да одем до мамине куће. Сишао сам у подрум, и прво што сам угледао била је крвава секира. Ноге су ми се одсекле, као да се земља отворила. Поред је био тепих. Подигао сам га и видео тело мајке. Било је крваво. Позвао сам полицију, која је брзо дошла. Од њих сам сазнао да је и Радосав мртав - прича овај деветнаестогодишњак.

Он каже да не зна шта је могао да буде мотив убиства, с обзиром на то да је његова мајка једва састављала крај с крајем. Живела је, каже, у кући коју је добила од Центра за социјални рад. Радила је сезонске радове да преживи и да има за лекове. Адам претпоставља да би мотив убиства могла да буде очухова посесивност, јер је, како каже, Радослав често имао неконтролисане изливе љубоморе.

- У последње време мајка се жалила да је малтретира. Он је био љубоморан чак и на моје другаре, није дозвољавао никоме да јој приђе. Нисам знао како да јој помогнем да се "откачи" од њега - очајан је наш саговорник.

Тело Радослава пронађено је у четвртак у атару села Чокот обешено о дрво, док је Драгани, како се сумња, пресудио дан раније.

НИЈЕ ХТЕЛА ДА МУ СКУВА КАФУ

Уколико се докаже да је Радослав Незировић извршилац овог злочина, то ће бити друга жена којој је пресудио. Пре 14 година, убио је ножем своју четрдесетшестогодишњу супругу Слађану, са којом је у браку био 13 година, након чега се сам предао полицији. На суду је тврдио да је жену избо до смрти јер није хтела да му скува кафу, међутим, установљено је да је узрок била љубомора.

Иако је осуђен на 17 година робије, из нишког затвора изашао је у октобру прошле године, три и по године раније на основу Закона о амнестији из 2012. којима је 3.600 осуђеника добило умањење казни.