ВОЗИО сам кола из Неготина ка Зајечару. Беба је била на задњем седишту, прописно смештена у столици за децу и везана. Видео сам у ретровизору два аутомобила како се проближавају великом брзином. Један ме је претекао, а други је отпозади ударио у мене, након чега сам ја налетао на кола испред себе - овако, за "Новости", саобраћајну несрећу у којој му је погинуо синчић препричава Ненад Станојевић (33).

У удесу у суботу, до ког је дошло када су се Неготинци М. М. (35) и Ђ. Д. (25), возећи "ситроен Ц4" и "пежо 307", вероватно тркали на магистралном путу Неготин - Зајечар, Зоран и супруга Ивана су били само угрувани и у шоку. Синчић на задњем седишту био је тешко повређен.

- Истрчао сам из слупаног аутомобила и завапио: Шта учинисте, људи? Затим сам отворио задња врата возила и видео да беба не даје знаке живота. Тек тада сам схватио да се налазим на готово истом месту, на мосту код села Салаш, где су 2018, за српску Нову годину, у саобраћајној несрећи погинули најближи моје супруге Иване - отац Зоран, мајка Драгица и брат Игор.

Кроз сузе, несрећни човек приповеда да су Ивану и бебу пребацили у болницу. Недуго по пријему у Здравствени центар у Зајечару, речено им је да је син подлегао повредама. О томе како се осећа супруга Ивана, каже да не зна како ће то што се десило да прежали.

Сећа се потом овај младић како је судбина била сурова према њему и Ивани када су 2018. настрадали Иванини најближи.

Судбина се сурово игра са Ненадом и Иваном

- Требало је да са нама дочекају празник и да се договоримо око венчања.Уместо тога, после српске Нове године имали смо три сахране.

Породица Ангелов је тада аутомобилом пошла по ћерку и будућег зета у неготинско село Видровац, да их довезе у Грљан код код Зајечара. Погинула су на путу у стравичној саобраћајној несрећи која се десила на мосту, недалеко од хотела "Лукс", код зајечарског села Салаш.

"Новости" су тада пренеле Иванине речи:

- Чула сам се последњи пут са мајком у суботу око 13 часова. Мама ми је казала да ставим кафу, јер су на пумпи, и да ће ускоро доћи. Прошло је неколико сати, а родитељи се нису јављали, па су младенци пошли да их траже.

Несуђену тазбину Ненад је затекао на пријемном тријажном одељењу Здравственог центра у Зајечару. Када су га видели, прво су му дали да попије лек за смирење.

Испричала је тада Ивана да су она и супруг о томе да је њена породица тешко повређена чули од полицајаца који су обезбеђивали место несреће на мосту. Надали су се најбољем док су се возили до болнице.

Место где је стадала Иванина фамилија 2018.

- Ушли смо код лекара и представили се. Рекли су нам да сачекамо, да су хирурзи у салама. Све док Зорану нису дали таблету, а мени инјекцију, нису хтели да разговарају. Када је седатив почео да делује, рекли су нам да су моји родитељи и брат погинули - испричала је Ивана.

Свадба је отказана, а сахрана организована. Били су срећни до суботе...


ТРОСТРУКИ СУДАР

ИАКО су од прве стравичне трагедије Станојевића прошле већ две године, полиција није до краја разјаснила удес. Незванично, помиње се да је возач "опел кадета", који је стар 31 годину, изгубио контролу над аутомобилом и чеоно се на мосту сударио с комбијем брзе поште.- У том тренутку је на "кадет" налетео још један комби. "Опел" је био потпуно смрскан. Како се испоставило, Зоран и Игор су преминули на лицу места, док је Драгица повредама подлегла у зајечарској болници.