Црногорцу осумњиченом за убиство бивше девојке у Новом Саду продужен притвор: Љубомора потегла нож

Љ. ПРЕРАДОВИЋ

субота, 28. 03. 2020. у 06:42

Црногорцу осумњиченом за убиство бивше девојке у Новом Саду продужен притвор: Љубомора потегла нож

Дејан Дабовић и Душанка Јоцовић

Дејан Дабовић Душанку Јоцовић исекао по врату и грудима
ОДЛУКОМ Апелационог суда у Новом Саду, држављанину Црне Горе Дејану Дабовићу (28), из Херцег Новог, осумњиченом да је 26. децембра прошле године у Новом Саду усмртио бившу девојку и некадашњу суграђанку Душанку Јоцовић (25), продужен је притвор у ком се налази од тог дана, када је после покушаја бекства ухапшен.

Крвави злочин тога дана догодио се око 16 часова испред зграде са бројем 48 у Улици Алексе Шантића, у којој је несрећна девојка живела. Овај Новљанин се сумњичи да је убодима ножем по врату и грудном кошу усмртио Душанку Јоцовић, а као мотив крвавог злочина, помиње се љубомора, јер је несрећна девојка неколико месеци раније прекинула са њим емотивну везу.

- Није могао да поднесе њен успех и инсистирао је да се врати у родни град - испричала је једна Душанкина познаница. - Предлагала му је да се и он пресели у Нови Сад, али се Дејан није са тим слагао.

По свему судећи, он је желео да се помире, па је 23. децембра дошао из Црне Горе у Нови Сад, намеравајући да се сусретне са Душанком, и да се помире и изнајмио је собу у једном хостелу. Тог дана је дошао пред зграду и чекао када ће она да се врати са посла. Када је изашла из оближње продавнице, пришао јој је и започео расправу, а онда је у једном тренутку извадио нож из јакне и убо је у врат и груди.

После тога је побегао и вратио се у собу у хостелу, спаковао ствари и позвао такси. Док је са кофером ишао према возилу, да би отишао на аутобуску станицу, полиција га је ухапсила.

Осим за убиство, Дабовића кривична пријава терети и за разбојништво, које се догодило 25. децембра у једној мењачници у Булевару цара Лазара, где је, како се сумња, претећи ножем отео пазар.

УСПЕШНА СПОРТИСТКИЊА

ДУШАНКА је претходних осам година живела у Новом Саду, где је завршила факултет и запослила се. Успешно се бавила и спортом, играла је одбојку у клубу Стар од првог дана када се доселила у Нови Сад, где је намеравала да остане да живи.