Однели сеф, све у локалу поломили: Тројица осумњичених за пљачку мењачнице у Бачу данас на саслушању

Љ. ПРЕРАДОВИЋ

26. 03. 2020. у 07:17

Однели сеф, све у локалу поломили: Тројица осумњичених за пљачку мењачнице у Бачу данас на саслушању
Упали у објекат иако је био обезбеђен непробојним стаклом
ТРОЈИЦА осумњичених за несвакидашњу пљачку мењачнице у Бачу, у коју су упали колима кроз излог, данас ће бити приведени на саслушање у Основно јавно тужилаштво у Бачкој Паланци. За тешку крађу осумњичени су М. Д. (22) из Бача, М. И. (26) из Новог Сада и М. У. (22) са подручја Бачке Паланке.

У Улици маршала Тита у Бачу, на мењачници су и у среду били видљиви трагови крша и лома који су за собом оставили крадљивци, када су аутомобилом пробили зид и однели сеф са око два милиона динара. Све се десило у уторак ујутро око пет сати, док је још трајала забрана кретања, односно полицијски час.

Вању Косановић Давидов, власницу мењачнице у Бачу, о крађи која је личила на сцене из акционих филмова обавестила је полиција, коју је алармирао један од комшија.

- Полиција је заиста стигла брзо, за неколико минута - прича нам и даље видно узнемирена власница мењачнице. - Комшије које станују у близини испричале су нам касније да их је пробудила шкрипа гума и турирање кола, после чега се зачуо снажан ударац, а затим и ломљава. Кроз прозор су видели шта се десило и одмах су позвали полицију.

"РАДИЛИ" И У СЕЛЕНЧИ ПОРЕД крађе у мењачници у Бачу, ова тројица се сумњиче и за разбојништво у Селенчи, у јануару, када је уз претњу аутоматском пушком од раднице отето 195.000 динара.

Мењачница је, како прича њена власница, прописно била обезбеђена, имала је блиндирана врата и непробојно стакло, како би се заштитила од крађе, али нико није могао да помисли да ће се неко усудити на колима улети у локал и узме сеф са новцем. Претходних дана, како истиче, није приметила ништа сумњиво.

- И у унутрашњости локала је све уништено, компјутери, надзорне камере су покидане - каже наша саговорница која је сада остала без посла. - Материјална штета јесте велика, али, ипак, најбитније је да нико није повређен.

Мада су крадљивци муњевитом брзином побегли одатле, оперативци новосадске криминалистичке полиције са колегама из Бача су у околини Бача ухватили М. Д. и М. И., а пронађен је и сеф са новцем као и "опел" који су користили. Убрзо затим је у околини Бачке Паланке "пао" и М. У., трећи осумњичени. У његовој кући је нађена аутоматска пушка.

С обзиром на то да је један од осумњичених из Бача, засада се, како сазнајемо, не искључује могућност да је он типовао мењачницу.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Linz

26.03.2020. 08:14

baš me interesuje šta kažu njihovi roditelji! jesu li ponosni sada na svoju decu?ili su možda misljenja da im je neko namestio pošto su klinci uzorni,fini mladi ljudi.