ПОЖАРЕВАЦ - Судија за претходни поступак Основног суда у Пожаревцу одредио је притвор од 30 дана окривљеном Р.М. (60) из Жабара, због кривичног дела непоступање по здравственим прописима за време епидемије.


Њега је полиција затекла како се вози у свом путничком аутомобилу по Крагујевцу, чиме је прекршио наредбу о самоизолацији, која му је изречена 14. марта, када је ушао у Србију из Аустрије. Притвор окривљеном одређен је на предлог основног јавног тужиоца у Пожаревцу.ОСАМ МЕСЕЦИ НАНОГИЦЕ ЗБОГ КРШЕЊА САМОИЗОЛАЦИЈЕШАБАЦ – Од почетка увођења ванредног стања, у Шапцу је деветоро људи прекршило самоизолацију, а на подручју Полицијске управе (Шабац, Лозница и шест околних општина), меру је прекршило њих 13. Против тих лица поднете су кривичне пријаве.


Једној особи из околине Шапца, због кршења мера самоизолације, одређена је мера кућног затвора и ношење наногице у трајању од осам месеци, а по Споразуму о признању кривице. Остали су упућени у притворске јединице у Вршцу, Пожаревцу и Пироту до изрицања кривичне санкције.


Одлука о самоизолацији може се изрећи и усмено, обавезујућа је за све, а полиција има налог да притвори свакога ко је прекрши.


Од увођења ванредног стања, забрану кретања у Шапцу је прекршило шесторо, док је на подручју целе управе поднето укупно 12 прекршајних и 4 кривичне пријаве. Старији од 65 година, такође су шетали, па је против њих поднето 4 прекршајне и једна кривична пријава.


У Мачванском округу под надзором тренутно је 1405 људи, од којих је 15 тестирано, и сви су негативни на ковид 19. У протеклих 24 сата у Шапцу није било кршења ни једне мере.