У ВИШЕМ суду у Сремској Митровици започело је суђење Милану Трбојевићу (57) из Чортановаца код Инђије, оптуженом за убиство невенчане супруге Наде Ђукић (58). Према оптужници, тужилаштво Трбојевића терети за кривично дело убиство, које се догодило 8. марта прошле године, када је супругу преклао ножем на неколико метара од куће у којој су живели.

Пред судијом Марицом Јолић, осумњичени је у излагању своје одбране на оптуженичкој клупи негирао извршење овог кривичног дела.

- На следећем рочишту, 31. марта, биће саслушани вештаци и још неколико сведока - рекла је, за "Новости", судија Јолић.

ДУГО ТРПЕЛА НАСИЉЕ ПРЕМА изјави мештана, Нада је годинама била жртва насиља.
- Оптуживао је Наду да га вара и говорио да ће је убити, а пошто се она три пута удавала, рекао јој је: "Ти си сахранила њих тројицу, ја ћу тебе!" Иако смо је молили да остане да преспава код нас, она је рекла да страхује да ће их Милан запалити и отишла својој кући - испричао је С. Р. дан после убиства.

Злочин који је потресао ово мирно фрушкогорско место, према досадашњим изјавама сведока, сви су изгледи да је настао због његове сумње да га жена вара са другим мушкарцем. Те вечери, само неколико сати пре него што ће доћи до крваве трагедије, Милан и Нада су били код блиских пријатеља, а он је наводно мало више попио.

- Жена није хтела да се са њим врати кући на мотору, већ је замолила тог пријатеља, код којег су били, да је он колима довезе. Само што је њу оставио код куће, њихов пријатељ се вратио да провери да ли је Милан добро стигао, да није негде пао са мотора. Али на само пар метара од куће Милан га је напао, уз замерку да се дуго задржао са његовом женом. Нада када је чула препирку изашла је напоље да види шта се дешава, пријатељ је сео у кола и побегао, а она наставила расправу са њим - каже наш извор из истраге, додајући да је у том тренутку Милан извукао нож и пререзао је преко врата.

- Када сам дошао до њихове куће, затекао сам Милана како клечи и Наду која је лежала на земљи. У први мах сам помислио да је он њу претукао, јер сам видео да јој је горњи део тела сав крвав. Тек када сам се сагнуо, жена је кркљала, а он ми је рекао: "Направио сам ср..., исекао сам је због оног Ци..." - испричао је, за "Новости", дан након убиства младић који је позвао Хитну помоћ и полицију.