МЕШТАНИН Плавне код Бача Ј. К. (49) ухапшен је због сумње да је у породичној кући покушао да обљуби деветогодишњу ћеркицу. Њему је после саслушања у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду, судија за претходни поступак одредио притвор до 30 дана.

Отац се, како сазнајемо, сумњичи да је својој млађој ћеркици, скидао доњи веш. Немилу сцену је, наводно видела старија ћерка, која је мајци препричала призор који ју је узнемирио и уплашио. Мајка је одмах о свему обавестила полицију, која је ухапсила оца. Какве је намере имао, утврдиће се даљом истрагом, која је против њега покренута у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду.

На саслушању, како сазнајемо, Ј. К. се бранио ћутањем, о ономе што се догодило није желео да прича. У једном тренутку, међутим, молио је да му не одреде притвор, и да "никада више то неће урадити". Молба, му, наравно, није услишена, а у даљој истрази следи саслушање старије ћерке и сина, као и њихове мајке.

ПРИТВОР ОСУМЊИЧЕНОМ Ј. К. притвор је одређен да не би могао да утиче на сведоке, али и опасности да би боравком на слободи могао да понови кривично дело.

Вест о његовом хапшењу, муњевито се проширила Плавном, а сви који познају Ј. К. кажу да не могу да верују да је покушао да обљуби своју млађу ћерку.

- Поред ове девојчице, имају још једну старију и сина - прича нам један мештанин Плавне, додајући да није реч о проблематичној породици. - Он је електричар и ради у Новом Саду, а супруга није запослена, бринула се о деци. Једно време су примали и социјалну помоћ, те су их запослени из Центра за социјални рад често посећивали.

После свега, како кажу мештани, виђају децу и њихову мајку да излазе, колико ванредно стање у земљи дозвољава.