НИКОЛИ Ф. (26) из Бачког Градишта, осумњиченом да је маја прошле године убио мајку Душицу Ф. (55), а њено тело закопао у дворишту породичне куће, продужен је притвор. Ова одлука донета је због опасности од бекства, као и због начина и тежине кривичног дела, што је довело до узнемирења јавности.

Стравичан злочин откривен је 18. фебруара ове године, када је полиција у дворишту породичне куће у Улици Шаму Михаља 31, пронашла закопано тело несрећне жене. Место где је закопана, полицији је показао сам Никола, говорећи да није имао пара да сахрани мајку и да је због тога тако поступио. Касније је, међутим, испричао да се посвађао са мајком и да ју је ошамарио. О ономе што се догодило није обавестио никога, све док случај није откривен.

Клупко у вези са Душичиним нестанком почело је да се одмотава када је њен муж Драган, а Николин отац, који је на раду у Немачкој, почео да се распитује за супругу. Никола је, како су испричали поједини мештани Бачког Градишта, комшијама рекао да је Душица умрла у марту 2019. и да је сахрањена у Кули, где има родбину. Чак је у знак жалости извесно време носио црни флор. Оцу Драгану је, међутим, када се овај распитивао о Душици, казао да је умрла у болници у Новом Саду и да су је они сахранили, али да не зна где.

- Тек када је један од комшија, на молбу Душичиног мужа, хтео да провери где је сахрањена и да му прибави извод из матичне књиге умрлих, дошло се до сазнања да се жена и даље води као жива - испричао је један од комшија.

ПЕСНИЦОМ ПО ГЛАВИ


НИКОЛА се терети да је мајци, приликом свађе с њом, задао више удараца песницом по глави. Несрећна жена је преминула од песледица повреда које је тада задобила.