Фадил. Х. (19) осумњичен за убиство Дејана Ј. (41) у суботу увече у Раковици, саслушан је у Вишем тужилаштву у Београду, где се бранио ћутањем. Он се терети за убиство и непоступање по здравственим прописима за време епидемије. Тужилаштво је затражило да му суд одреди притвор због опасности од бекства и узнемирења јавности.

Злочину су претходили свађа и затим туча између Дејана Ј. са једне и Фадила К. и још тројице младића са друге стране. Како је био полицијски час, због чега је забрањено излазити напоље, они су се сакрили иза једне продавнице у Варешкој улици, где су пили. Сви су били под дејством алкохола, па су се у једном моменту посвађали и започели тучу. Наводно је Дејан ударио једног од четворице младића и побегао низ улицу, али су они успели да га стигну код моста изнад речице Топчидерке. Ту су га, како се сумња тукли, а у једном тренутку се Дејан отргао и запретио да ће скочити у реку. Тада му је наводно притрчао Фадил Х. и ударио песницом у главу. Дејан је изгубио равнотежу и пао у реку.
Када је полиција стигла, нису одмах могли да приђу Дејановом телу, већ су морали да сачекају ватрогасце, како би им они раскрчили пут до места испод моста где је Дејан пао. Фадилов отац је испричао да они живе у баракама у оближњем ромском насељу и да му је син те ноћи изашао са комшијом да негде нешто попију. Како је рекао, придружио им се и Дејан, којег, тврди, не познају.

- Син се те ноћи вратио кући сав изубијан и није хтео да прича шта му се догодило - казао је отац. - У зору су дошли полицајци и одвели га. Упропастио је живот и себи и породици тог човека.