ПОЛИЦИЈА, пријатељи и родитељи, већ пети дан трагају за Миланом Мишковићем (24) и Илијом Ђокићем (26) из Шапца, који су код Старог Сланкамена испловили у понедељак око 10.30 и од тада им се губи сваки траг. Њихов чамац пронађен је сутрадан преврнут код Бановаца на Дунаву.

Из Полицијске управе Сремска Митровица, "Новостима" је потврђен нестанак двојице мушкараца, који је пријављен 17. марта, као и да је тог дана одмах расписана потрага за њима.

Очајни Миланов отац, Дејан Мишковић, све више страхује од крајњег исхода потраге. Како нам је испричао, Милан и Илија су се тог дана довезли путничким аутомобилом до једног ресторана, одакле су се укрцали у чамац и испловили. Последњи пут су виђени док су били на средини реке.
АПЕЛ ФОНДАЦИЈЕ "ТИЈАНА ЈУРИЋ" НА сајту "Нестали Србије" Фондација "Тијана Јурић" објавила је информацију о нестанаку Милана Мишковића и Илије Ђокића. Упућен је и апел да се обавести полиција ако неко има било какве информације о Милану и Илији.

- Тог дана су били велики таласи. Иако су обојица искусни пливачи, све више страхујем да ли су живи. Када су ми јавили да је чамац пронађен, погледао сам га и на њему није било оштећења. Дунавом сам их тражио негде у дужини од 50 километара од Титела до Бановаца и нисам пронашао ниједан траг - каже нам Дејан.

И сам дугогодишњи алас, Дејан не губи наду да ће се Милан и Илија однекуд јавити, мада ни јуче није добио никакве информације од полиције која трага за несталим младићима.

Десетак дана пре него што ће нестати, Милан се из Шапца преселио код оца у Сланкамен, у жељи да започне неки бизнис.

- Волео је рибарење, као и ја и има лиценцу за аласа. Таман се спремао да започне неки посао, а онда се десило све ово - прича Дејан.

Илија Ђокић

Милан Мишковић


Речи хвале за Милана имају и остали мештани овог бањског места, које се наслања уз обалу Дунава.

- Диван младић, културан, вредан. Тог дана испред ресторана сам видео неки ауто шабачких регистарских ознака. Када сам питао чији је, гости су ми рекли да су видели њих двојицу како одлазе са чамцем. Рекао сам, па где ће по том ветру, није време за рибарење - каже Никола Мацура, председник Савета МЗ Стари Сланкамен.