У РОДИТЕЉСКОЈ кући у Лапову у четвртак је тешко рањена Валентина М. (24). У њу је, како се сумња, из ловачке пушке пуцао њен младић Ђурђе М. (39), из села Брзан код Баточине, а потом пресудио себи.


Према првим информацијама из крагујевачке полиције, њих двоје су били у емотивној вези, али друге детаље ове трагедије истражитељи у четвртак нису желели да саопште. Како смо сазнали у овом шумадијском месту, највероватнији разлог ово трагедије је - љубомора.


Све се дешавало у четвртак рано ујутро у Валентининој кући, недалеко од такозваног петог рејона железничке станице у Лапову. Како сазнајемо, Ђурђе је дошао око седам часова и тридесет минута, када је девојка била сама у дому. Њен отац је у то време био на послу, док је мајка отишла на пијацу.


- У шоку сам, не могу ништа да вам кажем. Бринем за живот своје ћерке. У болници је, али још не знам у каквом је стању - кратко нам је у четвртак рекао Валентинин отац, иначе радник на железници.


Комшије причају да је Валентина била у емотивној вези са момком из Брзана, али не знају шта се последњих дана дешавало између њих двоје, нити зашто се он одлучио на такав корак. Сви, међутим, верују да је реч о љубомори.


Њих двоје су се, кажу комшије, упознали у једној фирми у Баточини, где су обоје радили. Колико знају, ништа није указивало да би могло да дође до трагедије. Претпоставља се да је Ђурђе дошао наоружан у њену кућу и да је након краће расправе повукао окидач.


- Она је, иако тешко рањена, била свесна и телефоном је позвала своју мајку и рекла јој шта се десило - испричале су нам комшије.

Оперисана: Валентина М.


ДЕВОЈКА ОДМАХ ОПЕРИСАНА


ОДМАХ после покушаја убиства и самоубиства, екипа Хитне помоћи превезла је тешко повређену девојку у крагујевачки Клинички центар. Како сазнајемо, Валентина је оперисана и под надзором је крагујевачких лекара.