БОШКО Буха ме је ударио једном и ја сам пао и ударио главом. Онда су ми он и Никола Буха помогли да се подигнем. Нису ме опљачкали, нити узели документа. Новац сам пронашао, а документа су ми била у кући. Дали су ми 200 евра да имам за завоје, не знам зашто су ми дали толико.

Ово је у петак у Трећем јавном тужилаштву у Београду изјавио Александар С. (45) који је оштећени у поступку који се води против браће Буха за наношење тешких телесних повреда. Полиција је двојицу младих Сурчинаца сумњичила и за разбојништво, али то се испоставило као нетачно.

Александар С. је описао да се тог 21. фебруара око 16 часова са двојицом Буха сусрео код капије своје куће.

- Нешто ми је Бошко причао, помињао Ивану Буху, али не знам тачно шта - испричао је Александар, који живи у истој улици као и осумњичени. - У једном моменту ме је Бошко ударио у лице, у десни образ. Пао сам и ударио главом о бетон.

Александар С. је навео да код себе није имао торбицу, већ да је документа и 500 евра ставио у једну футролицу, па у џеп од јакне. На то је био заборавио. После је, како је појаснио, јакну, документа и новац пронашао у својој кући.

- Ја сам исте вечери обавестио полицију да сам пронашао новац и документа - испричао је Александар С.

Бошко Буха је раније изјавио да је тог дана са братом од стрица Николом отишао да пита Александра С. зашто обилази кућу његовог оца Љубише и фотографише је. Интересовало га је и да ли те слике шаље његовој бившој супрузи Ивани Туловић.

- Опсовао ми је мајку и ја сам се изнервирао и ударио сам га руком - изјавио је Бошко Буха. - Када је пао, Никола и ја смо му помогли да устане. Нисам намеравао да га повредим.

Николи Бухи је укинут притвор и против њега је поступак обустављен, док је његов брат Бошко задржан због сумње да би могао да понови дело.


РАДИО КОД ЧУМЕТА У ОБЕЗБЕЂЕЊУ

АЛЕКСАНДАР С. је у петак испричао да је једно време радио код Љубише Бухе Чумета, као обезбеђење. Појаснио је и да је његов рођени брат овом Сурчинцу поставио видео-надзор на кућу.