ВРАЋАО сам се са турнира и нисам пио алкохол. У ствари, можда сам попио пиво или два, не сећам се. Пукла ми је гума од бање према рампи. Стао сам и замолио сам тројицу момака, који су ми долазили у сусрет, да ми помогну да заменим точак јер нисам имао дизалицу.

Ручно смо подигли "заставу 101", а дечко који је касније погинуо је ставио точак и руком зашрафио један шраф. Ја сам узео да зашрафим други, а онда је пола метра од мене пролетео сиви ауто. Чуо се само јак ударац, али нисам видео шта је ударено. Онда ме је један младић позвао и ја сам на једно десет или петнаест метара видео момка у локви крви. Потом сам кључем зашрафио онај један шраф на точку, рекао момку да зове Хитну помоћ, и удаљио се с лица места, јер сам се много уплашио.

Ово је јуче пред Основним судом у Нишу, на суђењу Дејану Митићу (28), оптуженом да је 9. августа прошле године усмртио Стефана Коцића (20) из Нишке Бање, посведочио Младен Давидовић, који је те вечери стао да замени гуму на ауту који је возио иако нема возачку дозволу. Њему је тада у помоћ прискочио Стефан, који се са двојицом другара враћао из ноћне смене, када је на њих налетео БМВ за чијим је воланом био Митић, који такође није имао возачку дозволу и који је, како је установила истрага, имао 2,2 промила алкохола у крви.

Давидовић је у судници врло нејасно и контрадикторно објашњавао детаље несреће, јер је изјавио да сиви аутомобил више није видео после несреће, а у ранијем исказу је рекао да је то исто возило завршило у јарку.

Он је пред судом признао да вози аутомобил без дозволе већ годинама. Адвокат Братислав Стојановић, који заступа породицу Коцић је рекао након Младеновог сведочења да су се стекли услови за кривично гоњење Давидовића због лажног сведочења.