ТРАГИЧНА смрт ужичког гимназијалца Марка Вермезовића (19) несрећан је случај, потврђено је дан после ужасне несреће. Овај младић из Чајетине, пао је у среду око 16 часова са зидина Старог града у провалију дубоку неколико стотина метара, а због тежине повреда спаса му није било.

Пролазници су Марково тело угледали на Градској плажи, на шеталишту у подножју Старог града. Екипа Хитне помоћи одмах је стигла на лице места, али покушаји реанимације били су безуспешни. Повреде видљиве на телу страдалог младића, случајни пролазници описали су као стравичне.

Страдали школарац је кобног дана био са другом на Старом граду. У једном тренутку Марко је прошао иза великих паноа на којима су приказани радови који се обављају на реконструкцији Старог града. У том делу налази се зид, испод кога је камена литица. По свој прилици, несрећни младић је ходајући по зиду, напажњом изгубио равнотежу и пао у амбис.

Од последица ужаса коме је присуствовао, Марковом другу је позлило и њему је указана помоћ у Општој болници у Ужицу, а затим је пуштен кући.

- Марко се попео на тај зид и описивао је природу, дивио се призору рекавши у једном тренутку да ли ја све ово заслужујем. Ништа није слутило на трагедију изазвану непажњом. Тада је Марков друг рекао да је време да крену кући. Прешао је десетак метара, а када се окренуо није видео свог друга на зиду. Неколико тренутака касније, ужаснут, видео је Марково тело на дну литице - рекао нам је извор близак истрази. - Марко је тада још био жив, а преминуо је у болници.

Вермезовић ће бити сахрањен данас у Чајетини.