АЛЕКСАНДАР Митровић (26), син власника телевизије Пинк, негирао је у среду у Првом основном суду у Београду тврдње тужилаштва да је крив за изазивање саобраћајне несреће 18. јула 2013. у којој је настрадала Андреа Бојанић (17).

Митровићу се поново суди, пошто је Апелација укинула првостепену пресуду, којом је због тешког дела против безбедности јавног саобраћаја и непружања помоћи, био осуђен на јединствену казну од годину дана кућног затвора уз електронски надзор. На терет му се ставља да је 18. јула 2013. на Коњарнику изазвао саобраћајну несрећу у којој је настрадала Бојанићева. У међувремену је за непружање помоћи наступила застарелост кривичног гоњења.

Оптужени је у среду казао да остаје при одбрани коју је раније изнео, а у којој је, између осталог навео да је возио брзином од 70 до 80 километара на сат и да је њему било упаљено зелено светло. Тада је навео и да је девојка претрчавала улицу.

Његови адвокати су у уводним излагањима истакли да он ни на који начин није могао да избегне несрећу, па чак ни да је возио дозвољеном брзином од 50 километара на сат. Према њиховим речима, "незгода би била избегнута само у случају да је брзина била мања од дозвољене". Они су од суда тражили да Митровић буде ослобођен, док је заменик тужиоца предложио да буде кажњен по закону.