У Новом Саду је, због сумње да је обљубио 12-годишњу девојчицу, ухапшен познати специјалиста судске медицине Шандор Такач (66). Он је ухапшен у насељу Липов гај, где живи.

Прве доказе да је 12-годишњу девојчицу приморавао на сексуалне односе и за то јој давао новац, полицији је доставио Игор Јурић, оснивач фондације "Тијана Јурић".

Према незваничним информцијама до којих је дошао Пинк.рс, Такач девојчицу познаје од 2018, када је имала само 10 година.

У претресу места које је осумњичени доктор користио за обљубу девојчице, одузети су му телефон, таблет и рачунар, како би полиција проверила има ли у њима доказа кривичног дела.

Шандор Такач је, како се сумња, обљубу над девојчицом чинио у својој викендици на Рубарском острву.

Фото: Пинк.рс

Такач је, како је Пинк.рс први писао, 2009. године већ био осуђен на годину дана са условом од пет година због недозвољених полних радњи.

Специјалисту судске медицине, Шандора Такача је Општински суд у Новом Саду осудио на годину дана затвора, условно на пет година и изрекао му и меру безбедности - петогодишњу забрану вршења лекарског позива због кривичног дела недозовољених полних радњи.

Ипак, ових информација нема на интернету, а криминолози за Пинк кажу да је реч о моћном човеку који је успео да своју биографију "опере", па се подаци о почињеном кривичном делу не могу пронаћи.