НОВОСАДСКА полиција је у четвртак касно по подне ухапсила лекара Ш. Т. (66), из Новог Сада, због основане сумње да је починио кривично дело, обљубу над малолетном, дванаестогодишњом девојчицом из Новог Сада. Њему је одређено задржавање до 48 сати.

Према незваничним сазнањима, наводно је реч о познатом доктору судске медицине. Он се сумњичи да је приморавао девојчицу да га додирује по интимним деловима тела, а све се, како сазнајемо, дешавало од 2018. године до данас, када је ухапшен. Девојчицу је на то приморавао у више наврата, и наводно јој је давао за то новац.

Приликом претреса његове викендице на Рибарском острву, полиција је одузела мобилни телефон и таблет-рачунар који користи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ухапшен још један осумњичени педофил: ДОКТОР судске медицине обљубио девојчицу (12)

Вест о хапшењу је у четвртак увече потврдио и Игор Јурић, отац Тијане Јурић и оснивач истоимене фондације. На свом фејсбук-профилу је објавио да је у Новом Саду ухапшен познати лекар судске медицине који је, како је навео, у више наврата сексуално злостављао дванаестогодишњу девојчицу.

- Настављамо борбу до последњег педофила у Србији - поручио је Јурић.

Лекар судске медицине је, сазнајемо, раније, односно 2009. године, у Основном суду у Новом Саду био осуђен на годину дана затвора, условно на пет година, због недозвољених полних радњи. Према тој пресуди, овом лекару судске медицине било је забрањено да се бави лекарским позивом пет година.