Пре месец дана Стефан (18) је ПРЕТУЧЕН насмрт: Тужилац чека сведоке, у школи коју је похађао данас комеморативни скуп, питање остаје - шта се десило тог КОБНОГ јутра

Ј. ИЛИЋ

четвртак, 05. 03. 2020. у 10:02

Пре месец дана Стефан (18) је ПРЕТУЧЕН насмрт: Тужилац чека сведоке, у школи коју је похађао данас комеморативни скуп, питање остаје - шта се десило тог КОБНОГ јутра

Кафе "Бродолом" испред ког је убијен Стефан Филић

Позвани родитељи и суграђани, а један кабинет у школи носиће његово име

У ЕКОНОМСКО-угоститељској школи "Вук Караџић" у Великој Плани за четвртак у подне заказан је комеморативни скуп у знак сећања на трагично страдалог Стефана Филића (18), који је претучен насмрт пре тачно 30 дана испред клуба "Бродолом". На скуп су позвани родитељи и суграђани, а један кабинет у школи носиће његово име. Свако од ученика из Стефановог разреда поставиће по једно питање које ће бити упућено тужиоцу, родитељима и држави.

Већ за следећу седмицу, у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву заказана су прва саслушања сведока мучког пребијања Филића, а у тужилаштво, међутим, још није стигао обдукциони налаз обављен на Институту за судску медицину.

У досадашњем току истраге, саслушана су двојица осумњичених Никола Б. и Митар П. којима тужилац на терет ставља кривично дело тешко убиство при безобзирном насилничком понашању. Њима је, након саслушања, продужен притвор на основу захтева тужиоца.

- Налаз обдукције, као и токсиколошке анализе које смо тражили стићи ће у исто време, јер је таква пракса. За 12. март заказано је саслушање сведока, а затим ће уследити и вештачења, а биће прегледани и снимци са видео-надзора клуба "Бродолом", испред којег је Стефан претучен - потврдио је за наш лист виши јавни тужилац у Смедереву Драган Лопушина.

Међу укупно пет сведока је и Стефанов млађи брат Андрија (16), који ће, такође, у присуству законског заступника, испричати шта се десило кобног јутра.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - „Стефана (18) су ТУКЛИ ДО СМРТИ, а МОЛИО их је да престану”: Потресна исповест другарице младића који је издахнуо после 30 сати проведених у коми


Никола Б. и Митар П. ухапшени су након што су 2. фебруара у раним јутарњим часовима, испред клуба "Бродолом" у Великој Плани, без повода, претукли Филића, наочиглед његовог млађег брата. Момак је преминуо 30 сати касније од задобијених повреда.


СКРАЋУЈУ РАДНО ВРЕМЕ КАФИЋА

СКУПШТИНА општине Смедеревска Паланка у петак одлучује о скраћењу радног времена угоститељских објеката. Предлог Општинског већа је да радно време петком и суботом буде до поноћи, док би ноћни клубови радили само до два часа после поноћи. Такође, одлуком се забрањује продаја алкохолних пића од 22 до шест сати ујутру у свим трговинама. Овај потез локалних власти уследио је после пребијања и смрти Стефана Филића.

Коментари (5)

Raca Milosavljevic

05.03.2020. 10:49

... tragedija za roditelje i familiju neizmerna ... dali ce nadlezne institucije uspeti da svoje obaveze ispune po zakonu i da okrivljene stigne zasluzena-primerena kazna ... tesko ... nazalost ... pocevsi od policije koja ne radi ili nemoze-ne sme-ne ume da radi svoj posao kako treba to je samo vrh ledenog brega naopakog stanja u nasem drustvu a boljitka nema na vidiku ...

Vesna

05.03.2020. 11:31

Šta se toliko čeka na obdukcioni nalaz, da pronađu neku rupu da se ubice izvuku?

Svasta

05.03.2020. 12:10

Ceka da prodju izbori (mada ce i posle toga biti isto) jer ne sme da se zameri nekome iz vrha vlasti!

Djordje

05.03.2020. 12:23

Ovaj problem se ne resava imenovanjem kabineta i skracivanjem radnog vremena, nego slanjem nasilnika na decenijsku robiju a sudija, tuzilaca, i sudskih vestaka koji za mesec dana ne mogu da sastave izvestaj na par meseci neplacenog odsustva, da razmisle malo sta im je posao i kome odgovaraju.Vrsnjacko nasilje u skolama se moze resiti samo srednjerocnim totalnim odstranjivanjem antisocijalnih tipova iz drustva u bajbok kako bi ostala deca mogla da se razvijaju u bezbednom okruzenju.

Goran

05.03.2020. 22:33

Problem koji svi imamo a mladi zivot odlaze sve brze ukinuti nocne klubove ukinuti sve kladionice ikazina da svi lokai rade do 24 sati ane do 5 ili 6 ujutu