АЛЕКСАНДРА К. и њена малолетна ћерка Моника, коју је децембра прошле године отео Нинослав Јовановић, звани "малчански берберин", морале су да напусте дом у Сувом Долу код Ниша и привремено се преселе код Александрине рођене сестре у Сврљиг. Наиме, због дуга њихових рођака за електричну енергију, са којима имају заједничко бројило, пре неколико дана им је искључена струја.

- После свега што је током десетодневне отмице доживела, не смем да дозволим да Моника буде у мраку - очајна је Александра, која је са супругом Робертом и ћерком принуђена да живи у више него скромном дому својих родитеља јер немају свој кров над главом.

Она се, каже, и поред свега што их је задесило, у претходна три месеца трудила да редовно плаћа рачуне за струју, али ипак нема могућности да плати дуг и својих рођака.

- Сви смо прикључени на исто бројило, тако да смо и ми због њих остали у мраку. Не знам шта да радим, јер сам једва убедила дете да барем привремено не будемо у кући без струје. Моника тражи да се вратимо кући, а ми новац да платимо тај дуг немамо. Посебан прикључак за струју коштао би више од хиљаду евра, које такође немамо. Борим се свим силама и последњим атомима снаге да будем уз своје дете, јер знам колико је пропатила, али у овом тренутку не видим излаз из ове ситуације - искрена је Александра.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Овај кошмар желим да заборавим што пре": Моника (12) први пут након отмице отворила душу репортеру "Новости" (ФОТО + ВИДЕО)


Питање је, каже нам ова пожртвована мајка, када ће њени рођаци измирити дуг према ЕПС, јер они можда и могу да буду без струје, али они због Монике немају право на тај "луксуз".

Кућа породице отете девојчице у Сувом Долу


- Живим само да њој буде добро и да настави са својим животом. Молим се Богу да што пре заборавимо све што нас је снашло и то не нашом кривицом - каже Александра. - Моје дете је само било на погрешном месту у погрешно време, и завршила је у канџама једног нечовека. А то је могло бити било које друго дете.

Моника К.


НАЛАЗ ВЕШТАКА

И ДОК се породица отете девојчице бори за егзистенцију, у Више јавно тужилаштво у Нишу у среду је стигло психолошко вештачење Нинослава Јовановића, које је протеклог месеца обављено у Специјалној затворској болници Окружног затвора у Београду. Због осетљивости овог предмета, садржина налаза и мишљења вештака у овој фази поступка неће бити објављена у јавности. Вештачење је обављено по налогу суда, како би стручњаци проценили да ли је Јовановић био урачунљив у тренутку отмице и у току потере полиције и уопште о његовом психичком стању.