„После свега што је током отмице доживела, не смем да дозволим да Моника буде у мраку“: Нове муке породице жртве малчанског берберина, без струје због због туђег дуга

Д. АЛИХОЏИЋ

04. 03. 2020. у 22:18

„После свега што је током отмице доживела, не смем да дозволим да Моника буде у мраку“: Нове муке породице жртве малчанског берберина, без струје због због туђег дуга

Роберт и Александра К.

Девојчица морала са мајком Александром да се пресели код рођака у Сврљиг

АЛЕКСАНДРА К. и њена малолетна ћерка Моника, коју је децембра прошле године отео Нинослав Јовановић, звани "малчански берберин", морале су да напусте дом у Сувом Долу код Ниша и привремено се преселе код Александрине рођене сестре у Сврљиг. Наиме, због дуга њихових рођака за електричну енергију, са којима имају заједничко бројило, пре неколико дана им је искључена струја.

- После свега што је током десетодневне отмице доживела, не смем да дозволим да Моника буде у мраку - очајна је Александра, која је са супругом Робертом и ћерком принуђена да живи у више него скромном дому својих родитеља јер немају свој кров над главом.

Она се, каже, и поред свега што их је задесило, у претходна три месеца трудила да редовно плаћа рачуне за струју, али ипак нема могућности да плати дуг и својих рођака.

- Сви смо прикључени на исто бројило, тако да смо и ми због њих остали у мраку. Не знам шта да радим, јер сам једва убедила дете да барем привремено не будемо у кући без струје. Моника тражи да се вратимо кући, а ми новац да платимо тај дуг немамо. Посебан прикључак за струју коштао би више од хиљаду евра, које такође немамо. Борим се свим силама и последњим атомима снаге да будем уз своје дете, јер знам колико је пропатила, али у овом тренутку не видим излаз из ове ситуације - искрена је Александра.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Овај кошмар желим да заборавим што пре": Моника (12) први пут након отмице отворила душу репортеру "Новости" (ФОТО + ВИДЕО)

Питање је, каже нам ова пожртвована мајка, када ће њени рођаци измирити дуг према ЕПС, јер они можда и могу да буду без струје, али они због Монике немају право на тај "луксуз".

Кућа породице отете девојчице у Сувом Долу


- Живим само да њој буде добро и да настави са својим животом. Молим се Богу да што пре заборавимо све што нас је снашло и то не нашом кривицом - каже Александра. - Моје дете је само било на погрешном месту у погрешно време, и завршила је у канџама једног нечовека. А то је могло бити било које друго дете.

Моника К.


НАЛАЗ ВЕШТАКА

И ДОК се породица отете девојчице бори за егзистенцију, у Више јавно тужилаштво у Нишу у среду је стигло психолошко вештачење Нинослава Јовановића, које је протеклог месеца обављено у Специјалној затворској болници Окружног затвора у Београду. Због осетљивости овог предмета, садржина налаза и мишљења вештака у овој фази поступка неће бити објављена у јавности. Вештачење је обављено по налогу суда, како би стручњаци проценили да ли је Јовановић био урачунљив у тренутку отмице и у току потере полиције и уопште о његовом психичком стању.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Mira

04.03.2020. 22:36

Neka drzava pomogne, kupi strujomer i besplatno prikljuci ovu porodicu na njega, a oni ce nastaviti da placaju struju, koju licno potrose.

MaliPjerica

05.03.2020. 01:04

živimo u dvadesetprvom veku - struja je POTREBA - a banda za priključak otima 1000€, a o ceni struje i nametima na brojilo da i ne pričamo... STRAŠNO

naiva

05.03.2020. 20:34

Ovoj porodici treba hitna pomoc. jeli moguce da drzava nista ne preduzim!? Pa u svakoj normalnoj drzavi oni bi imali neki tretman, od stalne psiholoske pomoci, za sve ukucane, jer su prosli kroz pakao, do toga da se devojcici obezbede osnovni uslovi za normalno odrastanje, ako je to uopste moguce s obzirom na sve sto je prezivela. U, opet kazem, normalnoj drzavi, pratio bi se dalji razvoj devojcice, ali....