Улична продавачица Садија Дурмиши, оптужена за напад на комуналну милицијаку Алису Меметовић 12. јануара на Видиковачкој пијаци, негирала је кривицу на почетку суђења у Другом основном суду у Београду.

Она је, међутим, у својој одбрани навела да није крива за кривично дело за које се терети (напад на службено лице у вршењу службене дужности) јер је само покушавала само да "заштити своју егзистенцију".

Дурмиши је након расправе око продаје ствари ударила милицајку и оборила је на земљу, а снимак инцидента касније је објављен на друштвеним мрежама.

Данас је саслушана и Меметовићева, у својству оштећене, која је навела да је она том приликом само радила свој посао.

На данашњем претресу наложено је да се обави психијатријско вештачење окривљене јер је њена одбрана тврдила да је тренутно психички веома лоше, а у самом тренутку инцидента је била у раздражљивом стању.

Наредно суђење заказано је за 18 март.

Фото Twitter

Дурмиши је ударила комуналну милицајку која је покушала да је спречи да оде са пијаце на којој је нерегуларно продавала робу.

Након вербалног сукоба и отимања око кофера у коме су биле ствари које је Дурмиши продавала, она је ударила Мехметовићеву песницом у главу, а ова је од силине ударца пала на земљу.


Фото Twitter

Након тога је побегла, али је полиција убрзо ухапсила.

Друго основно јавно тужилаштво у Београду оптужним предлогом терети Дурмиши за кривично дело напад на службено лице и суду је предложило да јој изрекне казну не мању од две године затвора.