ЈОВИЦА Радоњић (35), брутално убијен 8. априла 2015. године на Звездари, познавао је свог крвника. То тврде сведоци, неки њему блиски људи, а уверени су и многи који су видели снимак сурове егзекуције, објављен у јавности. Да ли су се Радоњић и Дејан М. (41), који се сумњичи за ликвидацију, заиста знали, утврдиће истрага, коју је, пре два дана, започело Више јавно тужилаштво у Београду.

Према незваничним сазнањима, Дејан М., који је ухапшен годину дана касније, 2016, али због другог кривичног дела, наводно је убио Радоњића да отплати наркомански дуг. Према резултатима предистраге и на основу доказа до којих је дошла полиција, Дејан М. је једној београдској криминалној групи, која је растурала дрогу, био дужан велики новац.

- У то време Дејан је имао 36 година и дуже време је конзумирао наркотике - наводи наш извор из истраге. - Увукао се у тај свет, али није имао новца. Бавио се ситним разбојништвима, али је то било мало да подмири све веће потребе за дрогом. Његов дуг је све више растао. Из тог врзиног кола није могао никако да изађе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Отац Јовице Радоњића: Убили ми сина док смо причали телефоном

Коме је пало на памет да Дејану М. понуди да туђом крвљу "отплати" дуг, полиција има своју верзију. Недостају, међутим, докази да се и та особа нађе иза решетака. Дејан М. је, тренутно, на издржавању казне од шест и по година затвора због имовинских деликата (крађа и ситнијих разбојништава). На половини је робије.

Радоњић је тог 8. априла, пре пет година, са другом Милошем М. стигао пред зграду у којој је живео око 19.15. Док су излазили из џипа, њима у сусрет је долазио мушкарац са капуљачом на глави и руксаком на леђима. На снимку се види тренутак када му Радоњић прилази. Сведок је касније испричао и да је чуо да му говори:

- Шта је п...о, шта ме гледаш?!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - МАФИЈАШКА ЛИКВИДАЦИЈА: Ђуровића и Радоњића убили исти криминалци


Јовица као да га је препознао и осетио да ће овај насрнути на њега. Хтео је да му скине ранац, уверен да је у њему пиштољ. Оружје је, међутим, нападач држао у џепу. Извукао га је и запуцао.

- Верујем да је мој син познавао оног који га је убио - испричао је својевремено његов отац Богдан Радоњић за "Новости". - Нисам могао да гледам снимак злочина, али они који су видели, испричали су ми детаље. Јовицу је убица погодио једним метком у срце и са три у груди. Мој син је био спортиста и снажан и успео је да дохвати нападача и да га сруши, али је био тешко рањен и губио је снагу. Убица му је тада пуцао у леђа.

Из стана су тада истрчале његова супруга и кума. Живео је још десетак минута и издахнуо на рукама своје жене.

ДОСАД ОСУЂИВАН ЗБОГ ОРУЖЈА

БЕОГРАЂАНИН родом из Куле Јовица Радоњић осуђиван је за нелегално поседовање оружја. Неколико месеци пре смрти нагодио се са тужилаштвом, добио две године и четири месеца затвора и на слободи је чекао правоснажност пресуде. Он је и раније био осуђиван на шест месеци због истог кривичног дела. Ни за шта друго није био осуђиван.