Аутоматском пушком убио зета и унука: Ненад Ронић осуђен на 40 година затвора

В.Ђ./Новости онлине

уторак, 03. 03. 2020. у 11:08

Аутоматском пушком убио зета и унука: Ненад Ронић осуђен на 40 година затвора

Ненад Ронић

Тужилаштво је заступало оптужницу да је у питању тешко убиство, док је одбрана Ронића покушала да то дело представи као убиство
ЗАЈЕЧАР – Виши суд у Зајечару објавио је неправоснажну пресуду којом је Ненад Ронић (64) осуђен због тешког убиства на казну затвора од 40 година затвора. Ронић је, средином јула, хицима из аутоматске пушке убио зета Јастреба Асановића (38), невенчаног супруга своје ћерке Монике, и свог унука Ивана Ронића (19).


Тужилаштво је заступало оптужницу да је у питању тешко убиство, док је одбрана Ронића покушала да то дело представи као убиство. Суд је, ипак, донео одлуку да Ненад наредне четири деценије проведе иза решетака.


Ненад, је тада, хицима из "калашњикова", нанео тешке озледе Романи Асановић (19), супрузи свог унука Ивана, којој су меци ушли у пределу левог кука и заглавили се у телу, док је свог другог унука Бењамина Ронића (15) рафалом "исекао" по ногама.


- Чуо сам да су се Ненадови унуци по сину и ћерки потукли – испричао нам је тада очевидац Божин Симић. – Иван је, наводно, тада ударио свог брата од стрица К.Р. због чега је овај потражио помоћ у Хитној помоћи Здравственог центра у Књажевцу. Међутим, неко је Ненаду јавио да му је унук по сину преминуо, након чега је он дошао у кућу своје ћерке.

Ненад је ту напао ћерку да је њен син убио К.Р. Моника је покушала да га убеди да то није истина, већ да је у питању лакша озледа, али је отац није слушао.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УНУКА ЗЛИКОВЦА ИЗ КЊАЖЕВЦА: Побегла сам са бебом, хтео је и њу да убије

- Међутим, Ненад је почео да псује и да говори како ће осветити унука – наставио је наш саговорник. – Сео је у ауто и одвезао се до куће, одакле је узео аутоматску пушку и вратио се код ћерке. Мислим да је имао намеру да их све побије.

Ненад је одмах убио Јастреба и Ивана, док је Роману и Бењамина тешко ранио. Након што му је Стефановић отео пушку, Ронић је побегао, али је убрзо ухваћен.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације