ПОЛИЦИЈА је после два дана пронашла једног од тројице затвореника, који су 24. фебруара побегли из нишког Казнено-поправног завода. Реч је о М. К. (24) из Бабушнице. Са њим су се истог дана из круга затвора удаљила и двојица "колега" из Ниша, за којима полиција још трага.

Како сазнајемо, М. К. се није опирао хапшењу када га је полиција пронашла и мирно је кренуо назад у КПЗ Ниш, а једино објашњење које је дао инспекторима било је да су се из затвора удаљили јер им је било досадно да даље ту бораве.

По повратку у затвор М. К. неће више боравити у отвореном делу затвора, где су смештени углавном "прекршајци", већ је смештен у ћелију иза високих зидина и стражарских кула, одакле му сигурно неће пасти на памет да поново крене у "излазак". Због недозвољеног удаљења, М. К. ће у затвору морати да проведе два дана више.

Из Управе за извршење кривичних санкција наглашено је у више наврата да није реч о класичном бекству из затвора већ удаљењу затвореника који су ту били на одслужењу казне због неког прекршаја и боравили су у отвореном делу затвора. Посебно изненађење за све је чињеница да је реч о затвореницима који су до изласка на слободу имали по седам и десет дана, док је трећем остало још око месец и по дана казне.

За осталом двојицом затвореника расписана је потрага.

М. К. је после привођења рекао инспекторима да су се њих тројица после изласка из КПЗ Ниш и доласка у град разишли свако на своју страну.