НЕМАМ сазнања која би могла да допринесу расветљавању убиства моје снаје!

Овом реченицом Владимир Марјановић, започео је и завршио сведочење на суђењу његовом сину Зорану, оптуженом да је 2. априла 2016. убио супругу Јелену (33) на насипу Црвенка у Борчи. Потом се, пред већем београдског Вишег суда позвао на законску могућност да као сродник не мора да одговара на питања.

- Моја супруга Зорица није могла да дође јер је доживела мождани удар и није у могућности да сведочи - додао је Владимир и суду приложио медицинску документацију за Зоранову мајку, која је, такође, била позвана.

На суђењу се као сведок појавио и полицајац Борис Пуцић, кога је Зоран Марјановић звао, око 17.30 и рекао да је нестала Јелена:

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ubeđivali su nas da je Zoran ubica: Svedočenjem brata i snaje nastavljeno suđenje Marjanoviću, sin Uroš nije hteo da svedoči, roditelji opravdano izostali

- У СМС поруци сам му послао два броја телефона, у "29." и у Борчи на које да пријави нестанак. Био сам код куће и онда сам се обукао и кренуо на насип. Колима сам пролазио неколико пута, не би ли је пронашао. У другим колима су били Владимир, Зоран, Милош и Јана. Мимоилазили смо се, али од ње није било ни трага. Највише сам гледао ову страну ка Дунаву, јер су ту били џепови пуни воде. Ту је вађен песак, има дрвећа, шибља... Супротну страну нисам ни гледао, јер су тамо ниско растиње и куће. За тај канал где је касније Јелена нађена нисам ни знао да постоји.

Пуцић је испричао да је Јелену познавао, јер се дружио са њеним оцем и мајком, а касније и са њом и Зораном. Свраћао је код њих у студио, на кафу, сок...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  "Novosti" na suđenju Zoranu Marjanoviću: Sin Uroš se pozvao na pravo da ne svedoči, brat Miloš detaljno opisao dan ubistva, svi čekaju NjENO svedočenje

- Више не долазим код Марјановића, јер су медији свашта писали о мени, компромитовали ме - био је револтиран Пуцић. - Где год бих стао, чак и на пумпи да наточим гориво, неко би добацио: "Еј, Борисе, ко је убио Јелену?!"

Као сведок је испитана и Вера Вукомановић, кума породице Марјановића. На самом почетку је изјавила да је са овом фамилијом врло блиска, да је венчала Јелену и Зорана, као и његовог млађег брата Милоша и његову садашњу супругу Милицу.

- Тог 2. априла дошла сам као и увек рано код Марјановића, успут им купила хлеб - испричала је Вукомановићева. - Сећам се да је тог дана Зоранов син из првог брака Урош имао возачки испит. Положио га је и сви су били весели. Јелена му је дала новац да почасти другаре. Зоран, Јеца и мала Јана су у једном тренутку одлучили да изађу. Јеца је хтела да трчи, желела је да смрша.

Марјановић са адвокатима

Према речима сведока, Владимир је отишао у набавку хране у продавницу, а она је остала са Зорицом, Зорановом мајком. Хтела је да јој помогне око жуља, који је мучио, али није могла да пронађе маказице.

- Позвала сам Јецу да је питам где су - испричала је Вера. - Она је трчала, али се сетила да су у спаваћој соби и то ми рекла. Не знам колико је било сати, јер нисам гледала на време, али сам касније видела да сам се са Јецом последњи пут чула у 16.42. После извесног времена у кућу се вратио Владимир са намирницама и рекао да је Јеца нестала, да га је Зоран звао. Из своје собе је изашао Милош и он је са оцем отишао на насип где су их чекали Зоран и Јана.

Вукомановићева је навела да су сви били уверени да је Јелени позлило, јер је постила и држала дијету. Почели су да окрећу бројеве телефона болница и здравствених установа, али ње нигде није било. Онда је Веру позвао Зоран и рекао јој да пријави нестанак у полицији.

- Када сам стигла у полицију, обавестили су ме да ипак супруг мора да пријави нестанак. Сачекала сам га, а онда смо се заједно вратили кући - рекла је Вукомановићева.

Она је испричала и да су малу Јану вратили са насипа и да су позвали васпитачицу Ленку да је чува. Дете је цртало траву и све време говорило да се "мама изгубила у трави".

- Када је Јелена кренула из куће да ли је имала везану или пуштену косу - интересовало је председника већа судију Јелену Шкулић.

Јелена Марјановић

- Не сећам се - одговорила је Јеленина кума.

Иначе, током увиђаја, недалеко од места где је пронађено тело убијене певачице, пронађена је гумица за косу на ком је пронађен њен, али и ДНК осталих чланова породице. Косу, иначе, везује и Владимир Марјановић, а у то време су то чинили и оптужени Зоран, његов брат Милош...


ТЕОДОРА У МАРТУ

ТЕОДОРА Крсмановић, сестра од стрица Јелене Марјановић, није се појавила јер је, како је обавестила суд, болесна. Њено испитивање обавиће се 9. марта за када је заказан и наставак суђења Зорану Марјановићу. Судија Јелена Шкулић је обавестила и да су за 21. и 27. април заказана рочишта. Поред сведока, биће испитивани и вештаци.


"'АЈДЕ, ТЕТКА, СТАВИ КАФУ"

НА суђењу чуло се и да је Зоран Марјановић повремено ословљавао супругу са "тетка" и "комшинице".

- Знао је да јој каже "ајде, тетка, стави кафу"...- испричао је полицајац Борис Пуцић. - То је било из милоште, знате кад тако супружници дају надимке једни другима. У њиховом односу нисам приметио било шта насилно или грубо.


ВАРНИЦЕ У СУДНИЦИ

ПОСЛЕ сведочења Вере Вукомановић и Бориса Пуцића, заменик тужиоца Јелена Биорчевић Церовић није имала питања што је засметало адвокатима одбране Стефану Јокићу, Вељку Делибашићу, Николи Думнићу и Александру Зарићу. Јер је, како су рекли, њену улогу преузела судија Јелена Шкулић, која је имала бројна потпитања.

- Ево, сад ви преузмите улогу и браниоца - били су револтирани адвокати што судија, како су рекли, поставља непотребна питања и преузима улогу тужиоца.